Beernem

08-02-12

Omwonenden mistevreden over werken Markt te Oedelem

De werken aan de Markt te Oedelem blijven aanslepen, wat nadelige gevolgen met zich meebrengt voor de plaatselijke handelaars. De vriestemperaturen hebben de vorderingen van de werken stil gelegd en de beloofde doorgang van de Oude Zakstraat heeft vertraging opgelopen. In een brief van het gemeentebestuur aan de handelaars wordt gesteld dat tijdens een vergadering met de aannemer  de openstelling Oude Zakstraat werd aangekaart.

Men heeft vastgesteld dat de werklaag van de laatst gelegde betonstraatstenen in de rijweg in de Oude Zakstraat, wellicht door het vriesweer niet heeft kunnen opdrogen en ondertussen opgevroren zijn. "Als we hier het verkeer laten overrijden bestaat de kans dat dit wordt stuk gereden en herlegd moet worden", luidt het in de brief. De aannemer wil het risico niet lopen en de Oude Zakstraat zal maar open gesteld worden als de dooi is ingetreden.

Er werd overeengekomen dat de M. Mathijsstraat open gesteld wordt voor het plaatselijk verkeer en vermits de aannemer niet werkt, wordt dat door de technische dienst geregeld. Hierbij wordt wel éénrichtingsverkeer ingesteld in de Oude Zakstraat, dit is nodig omdat de rijweg onvoldoende breed is door opstapeling van materiaal en omdat de auto's niet te dicht tegen de onafgewerkte boord van de rijweg mogen rijden, anders duwen ze de betonstraatstenen weg. Telkens er effectief gewerkt wordt, zal de weg tussen Oude Zakstraat en Sijselestraat afgesloten blijven.

Op facebook floreren al heel wat reacties van omwonenden. Zo weet iemand te vertellen dat er al verzakkingen genoteerd zijn in een pas aangelegd gedeelte en als men zo moest werken zoals de huidige werklui, men al lang zijn C4 op zak zou hebben. Iemand stelt dat ze er goed mee aan het rammelen zijn, een ander reageert met te stellen dat men de handelszaken kapot aan het maken is.

10:32 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.