Beernem

30-01-12

Johan Vandelanotte kwam naar de receptie van de lokale Sp.a

De lokale Sp.a-leden organiseerden een nieuwjaarsreceptie in OC De Kleine Beer. Vice-premier Johan Vandelanotte hield eraan aanwezig te zijn op deze receptie. Ook volksvertegenwoordiger Renaat Landuyt verscheen op het toneel. Het programma van Curieus voor 2012 werd uit de doeken gedaan door Godfried Martelé en Lien Saey zorgde voor muzikale intermezzo’s.

Volgens Johan Vandelanotte wordt het verkiezingsjaar 2012 een belangrijk jaar voor de Sp.a. “In 2011 is er veel gebeurd, maar in 2012 zullen we op onze tellen moeten passen”, aldus Vandelanotte, die stelt dat er in 150 jaar socialistische beweging, het niet de eerste keer is, dat het slecht gaat op het gebied van sociale bewegingen. Onze voorouders hebben ook om de twintig à dertig jaar te kampen gekregen met crisissen. We hoeven niet echt pessimistisch te zijn en ons niet laten ontmoedigen. Vandaag de dag is er heel veel sociale herverdeling, juist door het feit dat onze voorouders zich nooit hebben laten ontmoedigen. Bijgevolg moeten wij actief zijn en de rangen sluiten. In 2012 moeten we ervoor zorgen dat onze sociale welvaart er niet op achteruit gaat”, aldus Vandelanotte.

Kansen

Volgens Vandelanotte hebben we de belangrijke plicht om de sociale welvaartstaat te verdedigen, door in de eerste plaats deze ook te hervormen. “Dat zal betekenen dat we aan een aantal mechanismen die we kenden, zoals het vervroegd op pensioen gaan, moeten sleutelen. Daar kunnen we niet meer onderuit”, aldus Vandelanotte, die stelt dat we de sociale verworvenheden moeten behouden. “Toch blijven we kansen creëren, want de SP gaat er sterk op vooruit in West-Vlaanderen. De laatste jaren zijn we actief geweest in de afdelingen. Als we hard blijven werken, goed campagne voeren en goede lijsten maken, dan is er een kans om vooruit te gaan. In 2012 willen we vooruit gaan. Als we het zelf willen, kunnen we het beter maken. Kijken naar de toekomst. Als het moeilijk gaat, dubbel werken en er toch voor gaan”, besluit Johan Vandelanotte. 

spa.jpg

14:49 Gepost door Reginald in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.