Beernem

30-01-12

Ben Weyts op receptie lokale N-VA

Volksvertegenwoordiger Ben Weyts en ondervoorzitter van de N-VA kwam op bezoek te Beernem, naar aanleiding van de nieuwjaarsrecptie. Heel wat leden waren dan ook naar het OC De Kleine Beer afgezakt om te horen wat de man te vertellen had. Hij had het vooral over de communautaire akkoorden, die door de nieuwe regering werden afgesloten.

In 2008 werd Ben Weyts lid van de Kamer Van Volksvertegenwoordigers.  Al snel ontpopte hij zich tot een vaste waarde en na anderhalf jaar bestempelden de kwaliteitskranten De Morgen en  De Standaard, Weyts als één van de vijf beste parlementsleden.  Het was vooral op zaken als de communautaire problematiek, de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, de werking van de politie en deugdzaam en efficiënt bestuur waarin Ben Weyts zich profileerde. Volgens Weyts wordt 2012, na het jaar van een Franstalige belastingsregering, het jaar van een Franstalige blunderregering. “We stevenen af op een serieus begrotingstekort. Er zijn twee manieren om dat te dichten”, meent Ben Weyts. “Ofwel moeten we de belastingen verhogen, ofwel besparen we op de uitgaven van de overheid. De landen rondom ons besparen 70 procent op de uitgaven van de overheid en 30 procent op het verhogen van de belastingen. Bij ons doen we net het omgekeerde. Zelfs 80 procent stijgen de belastingstarieven en slechts 20 procent wordt bespaard op de uitgaven van de overheid. Het is een begroting waarbij het Franstalig electoraat profiteert van de stijging van de overheidsuitgaven, terwijl een verhoging van de belastingen vooral de Vlamingen treft”, aldus Ben Weyts.

Hoofdstedelijk gewest

Over de splitsing van B-H-V stelt Weyts dat de oprichting van een metropolitaan hoofdstedelijke Brusselse gemeenschap, normaal streeft naar een samenwerking van de gewesten. “Wat zien we? Dat door het nastreven van een samenwerking van de Vlaamse randgemeenten met de Brusselse gemeenschap, vooral de Franstaligen streven naar een fusie. Dat is het werkelijke doel van de uitbreiding van Brussel”, meent Weyts, die het ook even had over de tweetalige rechtbanken. “Voor onze zes faciliteitengemeenten is een Vlaamse rechtbank bevoegd voor administratieve geschillen. Thans wordt deze Vlaamse rechtbank vervangen door een tweetalige rechtbank, waarvan slechts één derde van de rechters nog de taal van de meerderheid moet kennen. Als magistraat moet men dus niet meer de taal van de Vlaamse meerderheid kennen. Ik zeg U,  2012 wordt een jaar waarin heel wat bedreigingen op de N-VA afkomen. Misschien krijgen we een knik in de peiling, maar deze federale regering zonder cohesie, wordt slechts samen gehouden door de maïzena, tegen de N-VA zijn”, aldus Weyts, die verder nog pleit voor tweetaligheid bij topambtenaren en nog meegeeft dat het succes van de N-VA op nationaal vlak zal afgerekend worden op de resultaten van de lokale resultaten.

nva.jpg

14:47 Gepost door Reginald in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.