Beernem

17-01-12

Sterrestoet flaneert doorheen Sint-Joris

ster1.jpg

- De Gezinsbond van Sint-Joris heeft voor de zevende keer haar Driekoningen zingen georganiseerd. En dit jaar kenden ze ongelooflijk veel geluk. Niet alleen was het de “echte” Driekongendatum, namelijk 6 januari, maar ze hadden ook de weergoden mee. Daar waar het de voorbije dagen oude wijven regende en stormde was het op vrijdagavond rustig, met niet te koud winterweer.

De Vormelingen waren present met een grote afvaardiging, de 13 plussers waren ook bijna voltallig. De werkgroep vluchtelingen kwam zoals elk jaar meezingen en de muzikanten van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Beernem hadden een 7-koppige delegatie bijeen gekregen om de stoet stemmig op te luisteren. Samen met de bestuursleden van de Gezinsbond en nog enkele sympathisanten trok een fantastische groep van tachtig mensen van 3 tot 83 jaar, door de straten van Sint-Joris.

“Het was een feeërieke bende die zich aan zaal Sinjo op gang trok”, aldus Rein Ringoot, één van de initiatiefnemers. “Er stonden heel wat kaarsjes aan de deuren, de fakkels kleurden de vooravond en de deuren gingen veelal spontaan open. We riepen onze nieuwjaarswensen en zongen of speelden onze Driekoningenliederen. Kinderen en volwassenen waren mooi verkleed en draaiende sterren begeleidden de bonte bende”.

Meer opgehaaldster2.jpg

Lieve mensen zorgden voor een hapje en een glühweintje of fruitsapje onderweg en de geldbeugels gingen spontaan en gul open. “We hadden op heel het parcours onze komst aangekondigd met een kaarsje en een briefje waarin we de mensen vertelden waar hun centjes naar toe gingen”, vervolgt Rein Ringoot.

“Na een goed uurtje kwam het hele peloton terug in zaal Sinjo waar de Gezinsbond ons een kopje koffie, chocomelk, een colaatje of frisse pint aanbood.  De centen werden geteld en waar we vorige jaren rond de 300 € konden geven aan de Werkgroep Vluchtelingen was de opbrengst dit jaar echt onovertroffen. We konden de werkgroep 535,82 € overhandigen plus nog wat speelgoed. De Gezinsbond van Sint-Joris houdt er aan iedereen die meegewerkt heeft, heel hartelijk te bedanken. Het was zoals bij de vorige zes edities ons vooral te doen om Sint-Joris nog eens onder te dompelen in een fantastische sfeer en daarbij het goede doel te steunen. Dat is heerlijk gelukt. Afspraak volgend jaar op vrijdag 4 januari 2013”, aldus Rein Ringoot.

ster3.jpg

10:46 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.