Beernem

16-01-12

Belgische Architectuur en Energieprijs voor gemeenschapsinstelling De Zande

120116-5.jpgDe sporthal van de gemeenschapsinstelling De Zande heeft de Belgische Prijs voor Architectuur en Engergie gekregen. Dat meldt architectura.be.

De sporthal werd geconcipieerd door BURO II & ARCHI+I en Cenergie en talrijke energie-efficiënte technieken werden bij de bouw toegepast. Het complex behaalt moeiteloos de passiefnorm.

De uitbouw van de gemeenschapsinstelling kadert in een masterplan en biedt plaats aan een grote sporthal, enkele sanitaire ruimtes, twee squasterreinen, een danszaal, een fitnesslokaal en een caftaria. In de grote sporthal is een klimmuur van 12 meter hoogte aanwezig.

Opvallend is dat er weinig ramen in de muren steken. Maximaal wordt gebruik gemaakt van zonnewarmte en de verwarminsinstallatie wordt aangestuurd in functie van de binnentemperatuur. Er is een nachtventilatiesysteem aanwezig, dat tijdens de zomermaanden voor de nodige verkoeling zorgt. Het energieverbruik is relatief laag te noemen.

Het gebouw is ondertussen al een jaar in gebruik. Tijdens de dag kunnen de jongeren van de jeugdinstelling er terecht, terwijl 's avonds de lokale sportbeoefenaar er zijn geliefkoosde sport kan beoefenen. (Bron architectura.be)

18:24 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.