Beernem

04-01-12

Cercle Oedelem bestaat veertig jaar

cercle1.jpg

Cercle Oedelem vierde het veertig jarig bestaan van de club met een optreden van Karel Declerck in OC De Kleine Beer, waar de cabaretier een komisch jaaroverzicht bracht. Na het optreden volgde nog een druk bijgewoonde receptie, waarbij heel wat anekdoten uit de doeken werden gedaan.

Voorzitter Eddy Sypré had niets onverlet gelaten om er een prachtig feest van te maken. Hiervoor kon hij rekenen op de steun van enkele bestuursleden, coaches en afgevaardigden van diverse ploegen. Ook schepen van sport, Jos Sypré, was gelukkig met deze huldiging, want als jonge snaak speelde hij nog bij Cercle Oedelem. “Ik heb er mijn eerste voetbalstappen gezet”, aldus Jos Sypré. “Thans volg ik er de sportieve ontwikkelingen van mijn zoontje, die met de U-7 meespeelt. Vooraleer Cercle van start kon gaan, moesten eerst de koeien van Jozef Vincke van het voetbalveld verwijderd worden. Kegels werden er toen niet geplaatst om te trainen, want de techniek werd bijgeschaafd door noodgedwongen de koeienvlaaien te ontwijken. Na wat grasduinen in de archieven heb ik gevonden dat het voetbal in Oedelem een bloeiende voorgeschiedenis kende. Met Beverhoutclub Oedelem werd gestart in 1971 in de Katholieke Sportfederatie. Ooit slaagden ze erin om Kampioen van het Vlaamse Land te worden, waarbij meerdere supportersbussen de spelers vergezelden”, weet Jos Sypré.

Vrouwencercle2.jpg

Cercle Oedelem kan er prat op gaan dat steeds gekozen wordt voor spelers uit de eigen gemeente. “Een groot aantal spelers op het veld, woont onder de eigen kerktoren”, vervolgt Jos Sypré. “Dit is een zegen voor de vele en tevens nog steeds fanatieke supporters. Het sociaal aspect van het samen sporten en genieten is wel aanwezig in Den Akker. Opvallend is ook het engagement van vrouwen in de vereniging. Martine Vanderschaeghe vormt samen met manlief Geert Van Eenhooge al geruime tijd het kantinepaar. Vele mama’s, elk weekend in geel-rood getooid, zijn afgevaardigden van een jeugdploeg. Daarnaast mogen we de gedreven trainster Frieke Denoo niet vergeten”, aldus Jos Sypré, die nog meegeeft dat Groot-Beernem over vier goed uitgebouwde voetbalverenigingen beschikt. “Naast Cercle, treden ook Hogerop Oedelem, SC Beernem en St. Joris Sportief in de Belgische Voetbalbond aan. Ook huisvesten we in Beernem een aantal recreatieve ploegen, met een hoog competitiegehalte. Vanuit het gemeentelijk sportbeleidsplan en de daaraan gekoppelde subsidies worden accenten gelegd naar een kwaliteitsvolle uitbouw van die verenigingen”, aldus Jos Sypré, die iedereen gelukwenste met dit 40-jarig bestaan.

Foto 1 ; Het bestuur met medewerkers

Foto 2 : Enkele mensen van het eerste uur met Donald Bochez, Luc Vincke, Frank De Brabander, Carlos Standaert, Eric Boussery en Eddy Sypré

 

17:48 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.