Beernem

21-12-11

Jubilarissen ontvangen op het gemeentehuis

jub.jpg

Naar halfjaarlijkse gewoonte werden de Groot-Beernemse jubilarissen van de jongste zes maanden uitgenodigd op het gemeentehuis voor een hapje en een drankje. Het is namelijk zo dat de burgemeester naar de jubilarissen, die dat wensen, op vrijdagnamiddag hen komt feliciteren. Als tegenprestatie worden alle jubilarissen twee keer per jaar op het gemeentehuis uitgenodigd.

Ook deze keer kwamen veel jubilarissen op deze uitnodiging af. “Er waren enkele verontschuldigingen, wat normaal is”, aldus burgemeester Johan De Rycke. “Niet iedereen verkeert in de mogelijkheid om naar hier te komen. Jullie zitten thans in de nieuwe zaal waar elke maand onze gemeenteraad verloopt. Hier worden belangrijke beslissingen genomen. Ook huldigen we er twee keer per jaar de kampioenen in diverse sportdisciplines. Groten zoals een Bertje Vermeire, Sven Vanthurnout, Tom Compernolle, Jim Beuselinck, Bruno Claeys en bergbeklimmer Stijn Tant, zijn hier al gehuldigd, maar thans zijn jullie de kampioenen, want om het 50, 60 of 65 jaar met mekaar uit te houden, vergen ook heel wat inspanningen. Gedurende al die jaren hebben jullie lief en leed met elkaar gedeeld en schreven jullie samen een stukje familiegeschiedenis”, aldus burgmeester De Rycke.

De tijd van toen

Even ging de burgemeester grasduinen in het verleden en vertelde de uitgesproken gebeurtenissen uit de jaren 1951, 1956 en 1961. “Drie koppels zijn zestig jaar getrouwd en voor de eerste keer ontvangen we op het gemeentehuis een koppel dat maar liefst 65 jaar gehuwd is. Jullie hebben toen een verbintenis aangegaan, maar nu wil ik van jullie eens horen hoe het zit. Vandaar dat ik opnieuw de vraag stel of jullie nog steeds met elkaar in zee zouden gaan”, lacht De Rycke, die van de ganse zaal een volmondige ja kreeg op zijn vraag. Heel wat herinneringen werden opgedolven, zodat iedereen met een goed gevoel huiswaarts keerde.

 


vid.jpg

 http://youtu.be/sdHjzaELhW8

18:22 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.