Beernem

15-12-11

N-VA Beernem bestaat drie jaar

nva.jpg

De lokale N-VA-afdeling vierde twee keer feest. Eerst en vooral voor het tienjarig bestaan van de N-VA en het driejarig bestaan in de gemeente Groot-Beernem. De lokale afdeling wil zich niet binden aan één van de deelgemeenten, maar organiseert in elke deelgemeente wel iets.

“Het is niet toevallig dat wij vanavond in Oedelem samenkomen”, aldus Gijs Degrande, voorzitter van de lokale afdeling. “Onze nieuwjaarsreceptie gaat door in Oostveld en onze barbecue organiseren we in Sint-Joris. Voor N-VA Beernem verdient elke deelgemeente de nodige aandacht. Het is niet de bedoeling dat we hier deze avond de geschiedenis gaan schetsen van tien jaar N-VA, wat een indrukwekkend verhaal inhoudt met pioniers Geert Bourgeois en Bart De Wever. We schreven niet alleen geschiedenis, maar tekenen ook voor de toekomst. Ondertussen zitten we opgezadeld met een door de PS gedomineerde belastingsregering zonder Vlaamse meerderheid, die de factuur doorschuift naar Vlaanderen en nalaat het land financieel en institutioneel op orde te zetten”, aldus Gijs Degrande.

Lokaal vlak

Volgens Gijs Degrande wil de N-VA op lokaal vlak tonen wat ze waard is. “Waar kunnen wij immers beter tonen waarvoor ons Vlaams-nationalisme staat. Eind 2008 besloten wij om ook in onze gemeente een N-VA werking op poten te zetten. In die periode hebben we al enkele belangrijke stappen gezet. Er is een structuur uitgebouwd, ons ledenbestand groeit nog dagelijks aan, verschillende activiteiten zijn georganiseerd en we brengen stilletjes aan onze ideeën naar buiten. In 2013 zullen wij met de N-VA aanschuiven aan de gemeenteraad en vanuit onze Vlaams-nationalistische achtergrond op een constructieve manier meebouwen aan een aangename en bruisende gemeente waar onze inwoners fier op kunnen zijn”, aldus Gijs Degrande.

 

14:24 Gepost door Reginald in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.