Beernem

06-12-11

Christelijke Mutualiteit laat Oostveldleden in de kou staan

cm.jpg

De Christelijke Mutualiteit blijft doof voor de smeekbede van de honderden leden uit het Oostveld om er ook een bus te voorzien, waarin de leden hun briefwisseling kunnen deponeren. Honderden leden blijven gewoon in de kou staan. Vooral voor de 75 plussers stelt dat problemen. Al jaren werd dit probleem aangekaart bij het hoofdbureau in Brugge, maar men vindt er geen gehoor.

Okra Oostveld zit met de handen in het haar. “Al jaren vragen wij dat de koerierdienst ook onze deelgemeente zou aandoen”, aldus Maria De Croock. “We zijn de enige deelgemeente van Groot-Beernem dat niet kan rekenen op de diensten van CM. De mensen moeten zich begeven naar ofwel, Sint-Joris, Oedelem of Beernem. Dat is toch zo’n vijf kilometer van hier vandaan en voor de ouderen onder ons wordt dat een serieus probleem. Velen kunnen zich niet meer verplaatsen. De mobiliteit laat soms te wensen over. Sommigen hebben helemaal geen wagen meer, laat staan om nog met een wagen te rijden. Met de fiets is het veel te ver om je administratieve formaliteiten te gaan vervullen. Het is ongelooflijk dat men niet wil reageren op onze vraag”, aldus Maria De Croock.

Passeren

Het is nog schrijnender als men hoort dat de koerierdienst vanuit Sint-Joris naar Oedelem rijdt en op ongeveer één kilometer van het centrum van Oostveld passeert. “Het kan toch geen probleem vormen om heen en terug twee kilometer meer af te leggen tot aan mijn huis in de Tinhoutstraat 130, waar ik bereid ben om een bus aan mijn gevel te laten hangen”, vraagt Maria De Croock zich af. “We hebben het probleem ook al aan onze Seniorenraad aangekaart”, valt nieuwe Okra-voorzitter Jean-Pierre Guidé in. “Daar bleef het ook zonder gevolg. Het probleem werd al bij het gewest naar voor gebracht, maar ook daar bleef men zwijgen in alle talen. Men is er vlug bij om ons als lid te noteren, maar voor de rest kijkt men niet meer om”. De misnoegdheid bij de CM-leden is groot. Iemand suggereerde om in groep over te stappen naar een andere ziekenbond, zoals de Bond Moyson.

 

Foto: Het Okra-bestuur van Oostveld vindt dat de Christelijke Mutualiteit haar leden in de kou laat staan.

11:26 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.