Beernem

17-11-11

Aanplant geboortebos Overleiestraat te Sint-Joris

Ook dit jaar zet het gemeentebestuur van Beernem de traditie verder om voor elk geboren kindje een boom te planten. Dit jaar wordt het geboortebos aangeplant aan het gloednieuwe Sportpark Overleie in Sint-Joris. Ouders kunnen op zaterdag 19 november vanaf 10u30 ‘hun’ boompje komen planten.

In lang vervlogen tijden bestond een traditie om voor elke geborene een boom te planten. Beernem heeft dit gebruik opnieuw ingevoerd... Sinds 2003 wordt voor elk kindje dat geboren of geadopteerd wordt een streekeigen boom of struik geplant !

Vorig jaar werd in domein Kleuterweelde zelfs de 1000ste geboorteboom geplant !!

In 2010 verwelkomde de gemeente Beernem  182 ‘jonge’ inwoners. De ouders van deze spruiten beantwoordden massaal de oproep van het gemeentebestuur om ‘hun’ geboorteboom te komen planten in het geboortebos. Van een succes gesproken!!!

Met deze actie wil het gemeentebestuur bovendien blijvend investeren in de kwaliteit van onze leefomgeving. De inplanting op het domein aan het nieuwe Sportpark Overleie betekent een versterking van het landschappelijk karakter dat onze mooie gemeente te bieden heeft.

14:20 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.