Beernem

14-11-11

Plechtige herdenking van de wapenstilstand in Groot-Beernem

Op vrijdag 11 november verzamelden de leden van de Groot-Beernemse oudstrijdersbonden aan het gemeentehuis van Beernem, waar een bus hen opwachtte om naar de verschillende monumenten van de deelgemeenten te rijden. Eerst werd Sint-Joris aangedaan, waar bloemen werden neergelegd aan het monument van de gesneuvelden. Mijnheer Philippe van Pottelsberghe de la Potterie hield er een toespraak, waarna Henri Saelens Te Velde blies.

DSC_2269 (Kopie).JPG

Daarna bracht de bus het gezelschap naar het monument in Oostveld, waar de leden van de Oedelemse oudstrijdersbond een bloemenkrans neerlegden, gevolgd door een bloemenkrans van de gemeente.

Vervolgens was de volgende stop in Oedelem, waar opnieuw bloemen werden neergelegd door de Oedelemse oudstrijdersbond, maar ook door de leerlingen van de Oedelemse gemeentelijke basisschool en door de directeur van de MPIGO De Bevertjes.

Na de plechtigheid in Oedelem volgde een Eucharistieviering in de Sint-Amanduskerk, waar priester Eddy Van Maele een preek hield over vrede en onze blijvende inzet met de talenten waarover we beschikken.

Als laatste stop belandde men terug op het gemeenteplein van Beernem, waar de grote ceremonie plaatsgreep. Na de toespraak van Johan De Rijcke, schetste Reginald Braet, als bestuurslid van de Beernemse oudstrijdersbond, het verloop van de jongste honderd jaar met als slogan "Nooit meer oorlog". Daarna legden Lucien De Craemer en voorzitster Irène Guidé bloemen neer aan de respectievelijke monumenten van 14-18 en 40-45. Kinderen legden bloemen neer voor elke oudstrijder, die door Celine Keerman werd voorgelezen. Na lezingen van de directeur van Sint-Lutgart en de scoutsleider, werden de nationale hymen gespeeld door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Beernem. Daarna volgde nog een gezellige receptie in het gemeentehuis, waarna de diverse bonden zich zowel in de Zandberghoeve als in De Daltons aan tafel zetten voor een lekkere maaltijd.

 VIDEO : Impressies rond 11 november http://youtu.be/QeawgQfK0F4

23:16 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.