Beernem

07-11-11

Schepen Jos Sypré reageert op voorstel N-VA ivm de Finse piste

jos.jpg

Twee weken geleden riep de Beernemse  N-VA lid Lode Vanneste op bij de aanleg van de Finse piste in het nieuw te realiseren sportpark Drogenbrood, gebruik te maken van het subsidiesysteem in het leven geroepen door Vlaams Minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). Hierop wenst de sportschepen Jos Sypré toch een woordje uitleg te geven.

“We hebben het mooie aanbod van Vlaams Minister van Sport Philippe Muyters  omtrent de subsidiëring voor het aanleggen van een Finse piste ontvangen en enige tijd terug al onderzocht”, aldus Jos Sypré. “In het sportpark Drogenbrood is inderdaad ruimte voorzien om er op termijn een Finse piste aan te leggen. In het inrichtingsplan is bepaald dat de piste, in Finland ontstaan uit langlauf parcours waar tijdens de zomer door de ondergrond van hakselhout comfortabel kan op gelopen worden, met een totaalafstand van ruim 1 kilometer zal kronkelen doorheen het sportpark. De subsidie à rato van 50 procent, met een maximum van 60.000 € kan in 2011 en in 2012 aangevraagd worden, waarbij de realisatieperiode beperkt is tot één jaar. De aanvraag- en realisatieperiode is echter te beperkend voor Beernem”, aldus de schepen. “In een eerste fase wordt de aanleg van de sporthal en omgevingswerken uitgevoerd, daarvoor is het momenteel wachten op de bouwvergunning alvorens de werken aan te vatten. De voorziene bouwduur bedraagt ruim één jaar. In een volgende fase wordt de atletiekpiste aangelegd. Het is onmogelijk om nu al een Finse piste aan te leggen op plaatsen waar bouwwerven ingericht worden. De piste kan pas aangelegd worden na realisatie van de sporthal en de atletiekpiste”, vindt Jos Sypré.

Steun

Schepen Jos Sypré vindt het wel een goed voorstel. “Ik reken er alvast op dat N-VA Beernem bij de bevoegde sportminister Philippe Muyters zal aandringen opdat de subsidiemogelijkheid voor het aanleggen van een Finse Piste zich niet beperkt tot 2011-2012.  Evenwel besliste het schepencollege onlangs om in te gaan op het aanbod van Bloso en de provinciale sportdienst om een aanvraag in te dienen om in Beernem een éénvormig bewegwijzerde gemeentelijke loopomloop aan te leggen. Met de uitbouw van een loopnetwerk van minstens 5 km en maximum 15 km en 80 procent onverhard, wordt een kwalitatief hoogstaande loopinfrastructuur beoogd, die zowel aan de verwachtingen van een recreant, als aan die van een geoefende sporter en atleet kan voldoen. De eerste km van de loopomloop wordt om de 100 m bewegwijzerd ten behoeve van start-to-runners en intervaltraining. Ik nodigde reeds de beide atletiekclubs van Beernem, namelijk Beverhout en Blanco uit om ideeën aan te reiken om een parcours in het provinciaal domein Bulskampveld uit te stippelen en zo een aanvraag in te dienen. Hopelijk komen we in aanmerking om samen met het provinciebestuur de omloop voor de Beernemse sportievelingen en vele anderen te kunnen realiseren”, hoopt Jos Sypré.

 

17:21 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.