Beernem

25-10-11

Buren bij kunstenaars kende veel succes

buren1.jpg

De achtste editie van Buren bij Kunstenaars bleek een schot in de roos, zeker in Groot-Beernem waar maar liefst vijf kunstenaars hun werken ten toon stelden. We namen een kijkje bij tekenaar Patrick Stal en letterkapster Greet Claeys.

In West-Vlaanderen stelden tijdens het weekend van vrijdag 14 tot zondag 16 oktober, honderden kunstenaars hun deuren open. In Groot-Beernem namen naast beeldhouwer Karel Van Roy, Kreann en Geoffrey Van Hulle ook Patrick Stal en Greet Claeys aan dit gebeuren deel. Patrick Stal, baat een kreativiteitsatelier uit in de Tinhoutstraat 42 te Oedelem. “Ik ben afkomstig uit Bassevelde, maar ben hier in Oostveld beland”, aldus Patrick Stal, die al heel wat exposities op zijn naam heeft staan. “Ik volgde eerste een schriftelijke cursus A.B.C. School van Parijs en schreef me in aan de Stedelijke Akademie te Brugge. Iedereen kan bij mij een cursus volgen. Bij het thema schilderijen wordt er gewerkt met olieverf, pen, kleurpotlood en aquarel. Daarnaast maken we beelden uit gips, hout en metaal. Ook kan men hier een cursus keramiek volgen, waarbij we van concrete dagdagelijkse voorwerpen, borden en tassen evolueren tot abstract geboetseerde structuren”, vertelt Patrick Stal, die heel wat mooie potloodtekeningen aan de muur hangen heeft.

Lessen

Volgens Patrick Stal koesteren velen de wens om te leren tekenen en schilderen, maar door beroeps- en gezinsactiviteiten komt het er nooit van. “Ik geef een lessenreeks voor alle geïnteresseerden vanaf  jaar, zowel voor beginnende tekenaars als mensen die al wat ervaring hebben. Er worden diverse technieken gebruikt, gaande van potlood tot aquarel, pastel, olieverf, gouache, ecoline enz…Telkens zijn er reeksen van tien lessen en deze kunnen gevolgd worden op dinsdag voormiddag van 9 tot 11u30, dinsdagnamiddag van 13u30 tot 16u30 en de woensdagavond van 19u30 tot 22 uur. Zo’n lessenreeks kost 105 euro”, geeft Patrick Stal mee.buren2.jpg

Ook bij steenkapster Griet Claeys in de Beekstraat kwam er heel wat volk over de vloer. “Het was bijzonder druk”, aldus Griet Claeys, die het vooral van enkele inspirerende zinnen moet hebben. “Er was heel wat belangstelling voor mijn werk en dat vind ik fijn”, aldus een glunderende Griet Claeys.

 

16:44 Gepost door Reginald in Cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.