Beernem

10-10-11

Vierde FC Oelemquiz een schot in de roos

quiz.jpg

De 4de FC Oelemquiz zorgde voor heel wat hersengekraak en tandengeknars in de volle sportzaal van de gemeenteschool te Oedelem. Met maar liefst 43 ingeschreven ploegen en uiteindelijk 40 ploegen in actie werd het een erg leuke avond. Zoals steeds waren vele moedige lokale quizliefhebbers aanwezig maar ook enkele ervaren quizspecialisten tekenden present. Het werd een gevarieerde quiz met veel aandacht voor actualiteit, sport en muziek maar daarnaast ook vragen over film, cultuur, spelletjes, foto’s,….tot zelfs beroemde apen en bunga bunga-feestjes.

Waar de meeste ploegen zich voor de pauze nog in de buik van het peloton bevonden werd het na de pauze wel erg pittig. Maar zoals steeds overheerste de leuke sfeer en aangezien de titelverdedigers zowel in het algemeen klassement als in het Oelems klassement verstek gaven, werd het een open en onvoorspelbare strijd.

 

In het algemeen klassement behield Xoentnyweetn van begin tot eind de leiderspositie en behaalde een sterke 162 punten. Hoewel 4Hand, steeds sterk presterend op de FC Oelemquiz, op het eind nog erg sterk kwam opzetten, strandde het uiteindelijk op slechts 1 puntje. Licht Aangeschoten Wild vervolledigde het podium met 156 punten. Aliunde (147 p.), Les Non-classés (144 p.) en Clio (143 p.) bevolkten de plaatsen vier tot zes. De volgende plaatsen werden bezet door erg sterke Beernemse ploegen: Excelsior Beernem (140 p.) en KWB-Volkstuin (136 p.).

The Kings of Pool Joene (Benny Puype, Wouter Dhaeze, Jurgen Depoorter en Dirk Martens) werden negende (132 p.) en daarmee eerste Oelemse ploeg (minstens 2 inwoners van Oedelem). De tweede Oelemse ploeg werd Os Tibetanos (Sarah D’haeninck, Mathias D’haeninck, Nele Devolder en Eric D’haeninck) met 120 punten. Voor de derde Oelemse plaats werd het een spannende strijd tussen Rapid 1 (Marie-Louise Bruysse, Kris Waerniers, Benito Wittevrongel en Gillian Bellaert) en Petanque 1 (Nico Stevens, Mario Vanpoucke, Dirk Hullebusch en Henk De Neve), die uiteindelijk, na een sterke quizprestatie, werd beslecht met één puntje in het voordeel van Rapid 1 (102 p.).

 

Het bestuur van FC Oelem dankt alle deelnemers en medewerkers voor het welslagen van opnieuw een fantastische quizavond. Volgend jaar opnieuw afspraak voor een leuke quizavond die een vaste waarde is geworden op de Vlaamse quizkalender en in vele lokale agenda’s.

 

 1. Xoentnyweetn
 2. 4Hand
 3. Licht Aangeschoten Wild
 4. Aliunde
 5. Les Non-Classés
 6. Clio
 7. Excelsior
 8. KWB-Volkstuin
 9. Kings of Pool Joene
 10. Verborgen talenten
 11. De stappertjes
 12. Intel Inside
 13. Os tibetanos
 14. Wisdom United
 15. Jong CD&V Beernem
 16. De weetwatjes

20:25 Gepost door Reginald in Cultuur, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.