Beernem

05-10-11

Een fiets als prijs voor werknemer PC Sint-Amandus

Op 4 oktober beloonden de verantwoordelijken van PC Sint-Amandus de deelnemers van ‘ik kyoto’, een campagne van Bond Beter Leefmilieu (BBL) die duurzaam pendelen stimuleert. Van 28 maart tot 21 juni bespaarden de werknemers van PC Sint-Amandus 11864 kg CO2 door te stappen, fietsen, treinen, bussen of carpoolen. Linda Naert wint een Oxford fiets en ook verschillende andere medewerkers worden beloond voor het duurzaam pendelen met oa. een MP3-speler van EcoProof, een stappenteller van MSH,  een spaardouchekop van BigBlue of fietnetwerkbox van Provincie West-Vlaanderen.

 Winnaar is Linda Naert

 “Ik woon op 5 km van het werk en kom dagelijks met de fiets werken. Een beetje sport kan geen kwaad, hé. Ik trotseer winterkou en regenweer, zo ver is het niet en dan doet het er niet toe als het weer eens wat slechter is”, vertelt Linda Naert, winnares van de fiets. “Ik doe niet mee voor de prijs maar het is mooi meegenomen.”

 920 ton CO2

‘ik kyoto’ is de duurzame pendelactie van Bond Beter Leefmilieu. Dertien weken lang dagen werkgevers hun werknemers uit om duurzaam naar het werk te komen. De pendelaars duiden op de website van ‘ik kyoto’ elke dag aan hoe ze naar het werk komen. Als ze duurzaam pendelen, zien ze meteen hoeveel CO2 ze die dag bespaarden. Alle deelnemers lieten samen 203.500 dagen de eigen auto aan de kant staan en bespaarden zo 920 ton CO2.

 Deelname van PC Sint-Amandus

Bond Beter Leefmilieu moedigt niet alleen de werknemers aan maar ook de werkgevers. "De ondernemer heeft er alle belang bij om hierop in te zetten. Waar de milieuvoordelen op langere termijn voelbaar zijn, worden de financiële en fiscale voordelen van een duurzaam  mobiliteitsbeleid vrij snel duidelijk," aldus Julie Vandenberghe. Ook PC Sint-Amandus zet hier graag op in.

“De campus in Beernem is 64 ha groot en straalt door het talrijk aanwezige groen veel rust uit. Omwille van dit groene karakter willen we het autoverkeer op de campus beperken. Voor verplaatsingen op de campus maken medewerkers vaak gebruik van fietsen. We beschikken sinds kort ook over een elektrisch wagentje. We willen het duurzame woon-werkverkeer promoten: medewerkers die met de fiets komen werken – ook al is het maar een gedeelte van de afstand- krijgen een fietsvergoeding. Er zijn ook douches beschikbaar waar de medewerkers zich kunnen opfrissen.

Voor werkverplaatsingen beschikken wij over 5 dienstvoertuigen,” vertelt Luc Debruyckere, facilitair directeur van PC Sint-Amandus.. “Werknemers die gaan vergaderen of een opleiding volgen, kunnen dan carpoolen.”

 

Meer informatie over PC Sint-Amandus kan je vinden op www.st-amandus.be.

 

18:14 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.