Beernem

25-09-11

Goud voor Antoinette en Jules

jub.jpg

Antoinette Lippens en Jules De Blick uit Vaart-Zuid 34 te Sint-Joris vierden hun vijftig jarig jubileum. Burgemeester Johan De Rycke en de schepenen Martine De Roo en Patricia Waerniers hielden eraan de jubilarissen te feliciteren.

Mooi gelegen langs de onbevaarbare arm van het kanaal Brugge-Gent staat het huis van Antoinette Lippens en Jules De Blick. Achteraan het huis oogt een mooi verzorgde tuin met fleurige bloemen. Dat is het werk van Antoinette, die groene vingers heeft en veel tijd in de tuin doorbrengt. “Ik ben geboren op 5 juni 1941 en Jules is van 12 mei 1937”, vertelt Antoinette Lippens. “Jules is van Oedelem afkomstig, maar ik ben een echte Sint-Jorisnaar. We hebben elkaar leren kennen in het zaaltje van café De Brug te Sint-Joris”, aldus Antoinette, die vier kinderen het leven schonk. “Ondertussen tellen we al drie kleinkinderen. Jules heeft in zijn beginjaren gewerkt bij Lemahieu om later over te stappen naar Bekaert, waar hij actief bleef tot aan zijn pensioen. Zelf bleef ik thuis om voor het huishouden te zorgen”.

Hobby’s

Nu ze met pensioen zijn heeft het koppel uiteraard veel vrije tijd. “Jules houdt ervan om te fietsen in de natuur. Daarnaast is hij een echte dierenvriend en onderhoudt een drietal paardjes. Zelf spendeer ik veel tijd in mijn tuin. Ik lees graag boeken over bloemen en planten en probeer dan de opgedane kennis door te trekken naar mijn tuin”, aldus Antoinette, die met enige trots haar tuin laat zien.

 

21:46 Gepost door Reginald in Familie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.