Beernem

25-09-11

Achtste verkeershappening Het Houtsche lokt veel belangstellenden

verkeer1.jpg

Op zaterdag 24 september organiseerde de politiezone Het Houtsche, voor de achtste keer een verkeershappening van 13 tot 18 uur in het Bargepark rond het politiegebouw. Naast de finale van het verkeersparcours voor de talrijk deelnemende scholen, kon men er kennis maken met allerlei infostanden en demonstraties. Tevens was er mogelijkheid om de auto en de fiets gratis te laten graveren.verkeer4.jpg

Al acht jaar lang wordt in de politiezone Het Houtsche een verkeershappening georganiseerd gedurende de maand september. Dit gebeurt in samenwerking met één van de gemeenten Zedelgem, Oostkamp en Beernem. Dit jaar kwam Beernem aan de beurt. “Centraal stond de finale in de verkeerswedstrijd, waar de deelnemers mooie prijzen konden winnen”, aldus woordvoerster Lien Vermeersch. “Bij het begin van het nieuwe schooljaar leggen alle leerlingen van het zesde leerjaar van de deelnemende scholen, per gemeente, een verkeersparcours af. Na een préselectie blijven een aantal leerlingen over, evenredig verdeeld over de drie gemeenten van de politiezone. Zij mogen dan de finale betwisten.  Het doel van dit alles is de leerlingen, die volgend jaar naar het middelbaar moeten, voor te bereiden op het drukke verkeer in de schoolsteden”.

 

verkeer3.jpg

Infostanden

Naast de wedstrijd werden allerlei demonstraties gehouden door de brandweer, de medische diensten, de politiehonden enz…Allerlei infostandjes waren opgesteld, waarbij men informatie verkreeg over milieu, stedenbouw, een job bij de politie, preventie tegen inbraken, de tuimelwagen, de auto-rijsimulator, de BOB-bus, de DUS-bus, drugs in het verkeer. “Er was tevens een stand voorzien om de fiets te graveren. Mensen die hun SIS-kaart en identiteitskaart meebrachten konden een persoonlijk RR-nummer op de fiets laten aanbrengen. Hierdoor kan de politie gemakkelijker potentiële daders van fietsdiefstallen onderscheppen bij controle. Er was tevens gelegenheid om de auto te laten graveren. Hiermee pogen we potentiële dieven te ontmoedigen, want om een dergelijke gestolen wagen te verpatsen wordt het een dure aangelegenheid, vermits men eerst alle ruiten moet vervangen. Een certificaat wordt afgegeven om bij sommige verzekeringsmaatschappijen een extra korting te verkrijgen bij het afsluiten van een anti-diefstal verzekering”, legt Lien Vermeersch uit.

 

22:09 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.