Beernem

22-09-11

De Mirtestekkers vieren hun kampioen 2011

VIDEO : http://youtu.be/unOLwLwkyoY

 

Mirte.jpgDe Mirtestekkers vierden in het dienstencentrum Mirte hun kampioen voor 2010-2011. Gouverneur Breyne hield eraan om hierbij aanwezig te zijn.

Kallestekken is een oude volkssport, die in de vergeethoek dreigde te geraken. Dank zij het onverdroten werk van Herman Vanhaelemeesch, de voorzitter van De Mirtestekkers, werd deze sport nieuw leven ingeblazen en werd in de schoot van Mirte een plaats gecreëerd om aan Kallestekken te doen.

Gouverneur Breyne had voor zijn toespraak even gegoogeld en wist te melden dat dit oud-spel afgebeeld staat op de schilderijen van Pieter Breughel. "Het lijkt op petanque, maar de ballen zijn vervangen door schijfjes, die naar een staafje moeten gegooid worden, waarop enkele ringetjes of muntjes worden geplaatst. Het komt er op aan de ringetjes zo dicht mogelijk bij de eigen schijf te laten belanden".

Voorzitter Herman Vanhaelemeesch loofde Marcel Mus, die voor de leden van De Mirtestekkers koperen schijfjes had vervaardigd. "Koper kost tegenwoordig veel geld, maar met de nodige vakkennis is Marcel erin geslaagd voor iedereen koperen schijven te maken. Dit spel kan zowel in groep als individueel worden gespeeld", aldus Vanhaelemeesch, die in zijn toespraak ook het sociaal contact loofde, die een dergelijke vereniging met zich meebrengt. "We spelen dit spel als een hobby, in de eerste plaats om ons te ontspannen, maar ook om de sociale contacten aan te scherpen. Iedereen krijgt graag aandacht, vandaar dat we de vriendschap hoog in ons vaandel voeren".Mirte2.jpg

Clubkampioen voor 2011 werd Lucien De Vos uit Oedelem. De man was opgezet met de belangstelling rond zijn persoon, maar bleef er heel bescheiden bij. "Ik probeer mijn best te doen, maar kan er niets aan doen, dat ik telkens één van de besten ben", lacht Lucien De Vos, die zijn diploma van kampioen uit handen kreeg van de gouverneur.

 

12:37 Gepost door Reginald in Cultuur, Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.