Beernem

19-09-11

Startdag voor Oranje Beernem

or.jpg

Oranje Beernem is een jeugdvereniging voor kinderen met en zonder beperking. De integratie verloopt uitstekend en een ganse groep leiders staan de jongeren bij om hen te begeleiden in hun spel en activiteiten, die plaats vinden in en rond het lokaal in de Beukendreef. Eén van de hoofdleiders Niels Corneille gaf ons wat uitleg over de werking.

Oranje Beernem, met als motto “Anders is toch heel gewoon”, is al jaren actief in Beernem. Het is één van de vier jeugdateliers, die gekoppeld zijn aan Oranje vzw, die zich richt op de inclusie van personen met een beperking in onze maatschappij. Naast de jongeren zorgt Oranje vzw ook voor volwassenenwerking, vakantiebegeleiding, thuiszorg, kortopvang, beschutte werkplaats enz…Telkens opnieuw slaagt men er in Beernem in nieuwe leiders te vinden om de jongeren te begeleiden. Eenmaal gebeten door de microbe geraakt men er nog moeilijk van af. “Dat klopt”, beaamt Niels Corneille, die ons te woord stond. “Dit jaar starten we opnieuw met een groep van zo’n 84 jongeren. Vandaag is dan een uitzonderingsdag, omdat het tevens de startdag van ons werkingsseizoen is. De ganse morgen hebben we spelletjes gespeeld en deze namiddag wordt een groot groepsspel georganiseerd. Vorig jaar startten we met negentig jongeren, dit jaar zijn er weliswaar iets minder, maar we zijn heel tevreden met de omvang van de groep”, vertelt Niels Corneille.

Leiders

We vroegen ons af hoe het hoofdbestuur erin slaagt om elk jaar opnieuw genoeg begeleiders te vinden. “Meestal zijn dat jongeren die doorgroeien en zich engageren om op latere leeftijd zelf de jongeren te begeleiden. Dit jaar zijn er vijf nieuwe leiders bijgekomen en ik moet zeggen dat we over een vrij jonge groep beschikken. In totaal zijn er zo’n 25 begeleiders. De kinderen met een beperking worden hier heel goed opgevangen. Voor ons is deze eerste dag ook nog een ontdekkingstocht, want we weten nog niet helemaal hoe ze zich zullen aanpassen aan de groep, maar meestal valt dat heel goed mee. Onze leiders zijn heel goed gemotiveerd en hebben het allemaal al eens meegemaakt. Het geeft ook enorm veel voldoening en dat stimuleert ons om ermee door te gaan”, aldus Niels Corneille, die nog meegeeft dat op 17 september de Bengelfuif en Tienerwerking op het programma staan.

Info: www.oranje-beernem.be

16:51 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.