Beernem

08-09-11

Nieuwe politiecommissaris binnen Het Houtsche

pol.jpgSinds 1 juli 2011 neemt commissaris Alain Van Acker (48) het roer over van commissaris De Gersem, als afdelingshoofd van de lokale politie Oostkamp. De Gersem verschuift intern en neemt nu de leiding waar van de dienst operaties.

Alain Van Acker is afkomstig van Sint-Michiels Brugge en woont in Koolkerke. Hij is gehuwd en heeft één dochter.

De nieuwe commissaris studeerde af in 1985 als regent wiskunde, fysika en economie en heeft één jaar, tot aan zijn legerdienst, als regent actief geweest. Na examens afgelegd te hebben bij de politie, startte hij in 1987 bij de gemeentepolitie van Brugge, waar hij in een 24 uren ploegensysteem als interventiemedewerker werkte, in combinatie met het peloton voor openbare orde. In 2006 detacheerde hij naar de lokale opsporingsdienst, sectie goederen waar hij zich hoofdzakelijk bezig hield met het onderzoeken van inbraken. Van 2008 t.e.m. juni 2011 tenslotte werkte hij als APO-referentiepersoon en functioneel beheerder. APO staat voor ambtshalve politioneel onderzoek, wat betekent dat de politie onder toezicht van de APO-referentiepersoon, zelfstandig bepaalde misdrijven en verkeersongevallen afhandelt. Van Acker maakte ook deel uit van de reservepool van wachtofficieren en was hij sectiechef openbare orde en bij acties ter beteugeling van weekendoverlast. Na examens bevorderde hij tot commissaris; ondertussen is hij sedert 2000 lesgever en examinator aan de West-Vlaamse politieschool in de basisopleiding en is hij ook mentor en beroepenvoorlichter en lid van de rekrutering en selectiecommissie van de federale politie.

Foto: Alain Van Acker (tweede van links) werd gefeliciteerd door burgemeesters Luc Vanparys, Johan De Rycke en Hilaire Verhegge en korpschef Eddy Van Daele.

 

10:14 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.