Beernem

08-09-11

Grote Prijs Jim Beuselinck op zaterdag 10 september

jim.jpg

Op zaterdag 10 september vindt in Oedelem en Beernem de zevende editie van de Grote Prijs Jim Beuselinck plaats. Deze recreatieve triatlon zit vol geboekt en er kunnen geen deelnemers meer bij, maar blijft voor supporters en belangstellenden toch een grote wedstrijd.

Deze wedstrijd wordt genoemd naar Jim Beuselinck, triatleet uit Oedelem, die onder andere vijf maal deelnam aan de Iron Man in Hawain, de mooiste aller triatlons. “Ik werd er ooit wereldkampioen bij de niet-profs”, vertelt Jim Beuselinck. “Onze eerste editie vond plaats in 2004. In 2007 werd een sabbatjaar ingelast, waarna het huidig bestuur in 2008 het roer overnam. De huidige ploeg bestaat naast mezelf nog uit Jan Landuyt, Kurt Neirinck en Thierry David”, legt Jim uit.

Recreatief

Volgens de organisatoren heeft deze wedstrijd een recreatief karakter. “Inderdaad”, beaamt Thierry David. “In tegenstelling tot een klassieke triatlon, wordt er niet gezwommen in open water, maar in het Beernems zwembad en dat in de loop van de voormiddag. Zodoende hoeven de deelnemers geen extra-kosten te doen om zich een wet-suit aan te schaffen. De gerealiseerde zwemtijden worden in rekening gebracht bij de fiets- en loopproef, welke in de namiddag plaats vindt in de wijk Den Akker te Oedelem. De afstanden zijn haalbaar voor iedereen, die een beetje over een degelijke fysieke conditie beschikt. Er wordt 400 meter gezwommen, 22 km gefietst en 5 km gelopen, wat neerkomt op ongeveer een achtste triatlon. De mogelijkheid bestaat ook de wedstrijd in trio af te haspelen, waarbij elke atleet een discipline voor zijn rekening neemt. Ook de kleinsten komen aan bod. Er is een initiatie voorzien voor hen die geboren zijn in 1999, 2000, 2001 en 2002. Uiteraard met aangepaste afstanden, die onder begeleiding worden afgewerkt. Voor hen wordt geen rangschikking opgemaakt. Dit jaar starten we ook met een afzonderlijke jeugdreeks met sporters geboren in 1996 tot 1998. De eerste man, vrouw en trio krijgt een speciale prijs vanuit het Gemeentebestuur van Beernem”, voegt Thierry David er nog aan toe.

Foto : Het bestuur bestaande uit Jim Beuselinck, Jan Landuyt, Kurt Neirinck, Katrien cafébazin van de Crocodile en Thierry David zijn klaar voor de 7de GP Jim.

14:03 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.