Beernem

05-09-11

Stunten met trekpaarden

piramide1.jpg

– Op diverse paardenevenementen worden tijdens de pauze enkele stunts uitgehaald met paarden. Zo ook op zondag 21 augustus op het grote ruitertornooi op de terreinen van Joel Devliegere te Wingene, waar de families Vanhulle en Vander Meulen voor enig stuntwerk zorgden en het publiek animeerden.

Daniël Vanhulle uit Beernem, gekend in paardenmiddens, stelt dat een piramide vormen een attractie is dat eigenlijk opgevoerd wordt tijdens paardenevenementen. “Tijdens de pauzes worden dan meestal stunts gedaan om het publiek te verwennen. De bekendste in onze streek was en is nog steeds het team van Landelijke rijvereniging Westkapelle, die al meer dan dertig jaar regelmatig optrad tijdens de ruitertornooien van de Landelijke Ruitervereniging (LRV)”, aldus Daniël Vanhulle. “De LRV omvat ook De Tempeliers uit Oedelem en zo’n 25 jaar geleden was ik er ook nog lid van. Met mijn trekpaardvrienden Geert Vanhove en Kris Dekeyzer uit Wingene, besloten we om zelf zo’n stuntteam op te richten. Met de opening van de dierenartsenpraktijk Het Erf van Dr. Kris Vander Meulen uit Wingene in 2008 vonden we de gepaste locatie. De veearts en zijn broer Koen wilden zelf op de piramide plaatsnemen en dan moest er nog één van de kinderen gevonden worden, die geen schrik had om helemaal bovenaan te staan”, legt Daniël Vanhulle uit.

Oefenen

Dat het vormen van zo’n piramide niet zonder slag of stoot gaat, beaamt Daniël Vanhulle. “We moesten uiteraard heel wat oefenen en de juiste paarden uitkiezen. Zo’n Belgisch trekpaard weegt ongeveer 900 kilogram. Oorspronkelijk werd het gekweekt in het Pajottenland waar het tijdens de 19de eeuw massaal werd gefokt en uitgevoerde naar de Verenigde Staten, vandaar zijn naam Brabander. Onze stunt werd een succes en we werden overal gevraagd met als hoogtepunt ons optreden tijdens het oogstfeest bij de abdij van Bonne-Espérance te Binche in 2009. Voor ons optreden te Wingene bereden Silvester Vanhulle, Ruben Devisch en mezelf de drie paarden. De familie Vander Meulen verzorgde zoals gewoonlijk het stuntwerk. Het werd een geslaagde voorstelling”, besluit Daniël Vanhulle.

Foto : De piramide werd gevormd door Silvester Vanhulle, Daniël Vanhulle en Ruben Devisch onderaan. Rechtstaand zien we Kris Vander Meulen, broer Koen en bovenaan Sibe Vander Meulen.

14:42 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.