Beernem

28-08-11

Ontgoochelde moeder schrijft anonieme brief aan raadslid Van Hoecke

Oppositielid Marc Van Hoecke (BRON) kreeg onlangs een anonieme brief in zijn bus van een ontgoochelde moeder, die graag een verjaardagsfeestje zou gegeven hebben voor haar 12-jarige dochter. Dit had moeten plaats vinden in de leegstaande cafetaria van het zwembad, maar ze kreeg een negatief antwoord op haar vraag.

van hoecke (Kopie).jpg


Raadslid Marc Van Hoecke zwaaide met de anonieme brief in zijn handen en vraagt zich af of het schepencollege met twee maten en twee gewichten werkt. “Deze moeder had graag een verjaardagsfeestje gehouden voor haar dochter in de vroegere cafetaria van het zwembad. Deze staat nu leeg. De kinderen zouden een uurtje zwemmen met de vriendjes en daarna wat pannenkoeken eten in de cafetaria. Ze deed navraag in het zwembad, maar die mensen verwezen haar door naar de sportdienst, die haar mededeelde dat men denkt in een dergelijke richting, maar dat het schepencollege nog geen beslissing had genomen, wat er met deze ruimte zou gebeuren. Tevens was er ook nog geen tarief afgesproken om de cafetaria te kunnen gebruiken”, vertelt Marc Van Hoecke.

 

Niet jaloers

De moeder kon, zo stelt ze in haar brief, zich  hierbij wel neerleggen, ware het niet dat op 25 mei de dochter van schepen Jos Sypré er wel een feestje gegeven heeft. “Ze zegt niet jaloers te zijn en zou normaal niet reageren”, vervolgt Van Hoecke. “Ze vernam echter dat zelfs de tafels en stoelen voor het feestje door de gemeentelijke diensten werden aangevoerd. Ze vraagt zich dan ook af of hiervoor werd betaald, gezien er nog geen tarief bestaat. Ze gaat ermee akkoord dat het een en ander moet geregeld worden, maar vraagt zich duidelijk af of dat een normale gang van zaken is. Ze wil hieromtrent geen polemiek voeren, maar dat moest toch even van haar lever”, aldus Van Hoecke.

 

Schepen Jos Sypré, hiermee geconfronteerd, reageerde verrast, maar bij navraag op de sportdienst bleek dat er in april inderdaad iemand gebeld had om informatie over het zwembad. “We beslisten pas in mei om het zwembad niet meer te laten uitbaten, maar om in navolging van Torhout, het zwembad open te stellen voor verjaardagsfeestjes”, aldus Jos Sypré. “Toen die mevrouw belde, was dat echter nog niet aan de orde. Ik vind het jammer dat ze haar ongenoegen niet rechtstreeks aan mij heeft kenbaar gemaakt.”, aldus de schepen. 

09:58 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Jeetje, hoe belachelijk om dit niet rechtstreeks te communiceren. Noch belachelijker dat sommigen hier in mee gaan.

Gepost door: onbekend | 31-08-11

De commentaren zijn gesloten.