Beernem

28-08-11

Groen!-Beernem wil zone 30 in Oedelems centrum

IgnaceTousseyn (Kopie).jpg In de gemeenteraad van 20 juni 2005 werd unaniem goedgekeurd dat er aan de markt in Oedelem een zone 30 zou worden geïntroduceerd. Groen!-Beernem vindt dat het nu al lang genoeg heeft geduurd en merkt op dat deze goedkeuring nog steeds niet is goedgekeurd.

Groen!-Beernem laat deze goedkeuring zo maar niet aan zich voorbij gaan, want er werden al twee klachten geformuleerd bij gouverneur Breyne. “Het schepencollege blijft koppig bij haar standpunt dat ze de uitvoering wil uitstellen tot de werken aan de markt van Oedelem beëindigd zijn”, stelt Ignace Tousseyn, voorzitter van Groen!-Beernem, vast. “Het blijft gissen naar de reden van dit jarenlange uitstel, want de schepenen hebben tot op heden geen argumenten voorgedragen. We vinden dat hiermee de democratische besluitvorming wordt uitgehold. En dat voor hen de verkeersveiligheid niet zo belangrijk is, maar we kunnen als oppositiepartij niet zomaar noodgedwongen toekijken tot het de schepenen belieft om de unaniem genomen beslissing uiteindelijk uit te voeren. In de toekomst zorgt de bouw van diverse appartementsblokken en nieuwe verkavelingen voor een grote toename van het verkeer”, weet Ignace Tousseyn.

 

Verkeersveiligheid

Groen!-Beernem wil verder gaan dan de Markt. “Inderdaad”, beaamt Tousseyn. “Omwille van de verkeersveiligheid pleiten we er voor om de zone 30 niet te beperken tot de Markt en enkele omliggende straten, maar om van de hele dorpskern van Oedelem een zone 30 te maken, te beginnen bij het kruispunt Bruggestraat-Meulestraat-Creytensstraat en eindigend aan het kruispunt Knesselarestraat-Oudezakstraat. Concreet zou dit betekenen dat in het centrum de Bruggestraat, Knesselarestraat, Creytensstraat, Markt, Oudezakstraat, M. Matthijsstraat en de schoolomgeving van MPI De Bevertjes vaste zone 30 worden. Op nauwelijks enkele honderden meter bevinden zich drie scholen, zodat de invoering van zone 30 zeker een must is”, vindt Ignace Tousseyn.

 

Schepen van verkeer, Jos Sypré wil voorlopig afwachten tot de werken op de Markt zijn uitgevoerd om de aldus ontstane nieuwe toestand te bekijken.

10:01 Gepost door Reginald in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.