Beernem

24-08-11

Politie Het Houtsche wil het probleem van hangjongeren aanpakken

Hangjongeren houden zich onledig op straat, openbare pleintjes en in parken en zullen vooral na de schooluren wellicht voor overlast zorgen. Onlangs werd in de Beekstraat te Oedelem een kapel bijna in brand gestoken. De politie Het Houtsche wil paal en perk stellen aan dit probleem.rond.jpg

 

Niet alle jongeren, die zich ergens ophouden, zijn hangjongeren, die voor problemen zorgen, maar veel mensen ervaren dergelijke jongeren als bedreigend. Meestal is daar geen reden toe. Jongeren die een bank inpalmen, of een pleintje bezet houden, worden veelal geassocieerd met vandalisme, drugs en alcohol. In de artikelenreeks van de politie Het Houtsche lezen we dat politietussenkomsten aantonen dat er in een aantal gevallen, wel degelijk sprake is van storend gedrag voor de omgeving, rondslingerend vuil, nachtlawaai en beschadigingen. “De politie treedt dan verbaliserend op”, lezen we. “Het draaien van luide muziek, het rijden met boomcars, herrie maken met bromfietsen, zijn meestal zaken die ongestraft blijven. De politie tracht eerst bemiddelend op te treden en politie-inspecteurs proberen de betrokkenen tijdens een gesprek bewust te maken van de problemen die ze veroorzaken en van de gevoelens van de bewoners. Pas als dit niets oplost kan een geldboete van maximum 250 euro worden uitgeschreven”.

Groene ruimten

Groene ruimten zoals parken, bossen en speelterreinen, mogen niet betreden worden met motorvoertuigen, behalve wanneer het college van burgemeester en schepenen dit toelaat. Ook fietsers en skateboarders zijn enkel toegelaten op de daartoe bestemde en aangeduide plaatsen.  Wat skateboards, quads, steps en rolschaatsen betreft, zijn deze enkel toegelaten op de daartoe bestemde en aangeduide plaatsen. “Voor wat de openbare reinheid betreft, is het verboden te spuwen, sigarettenpeuken en kauwgom achter te laten op openbare plaatsen of een voor het publiek toegankelijke plaats. Daarnaast is het ook verboden om er te urineren of uitwerpselen achter te laten”, staat het in de brochure. Plaatsen waar hangjongeren rondhangen zullen meer gecontroleerd worden. Goed nieuws voor de mensen die instaan voor het behoud van dorpskapellen en andere zaken, die al te dikwijls het voorwerp uitmaken van vandalisme.

foto : Een politie-inspecteur spreekt in op enkele jongeren, die niet tot hangjongeren behoren

15:38 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.