Beernem

19-08-11

Excelsior Beernem bedankt Madeleine De Cuyper

exc.jpg

FILMPJE KLIK

http://youtu.be/mmdB-qiZ38o

 

Niet alleen nam Madeleine De Cuyper afscheid van haar café, maar ook van de spelers van Excelsior Beernem, die sinds jaar en dag onderdag vonden in het café ’t Nieuw Gemeentehuis. Op de dag van het afscheid konden ze geen beter geschenk aanbieden dan de beker, ’s namiddags gewonnen in het tornooi van FC Oelem.

Excelsior Beernem is een amateurvoetbalploeg, die al heel wat successenexc2.jpg boekte. Naast enkele titels in de eerste afdeling van de Brugse Amateursport, behaalden de spelers al heel wat bekersuccessen. Zo verhuisde de Wisselbeker van de Amateursport vorig seizoen naar Beernem. Ook op nationaal vlak deed de ploeg het zeker niet onaardig en de autobusreizen naar het verre Kempenland liggen nog fris in het geheugen.  “We hebben hier jarenlang plezier beleefd”, vertelt afgevaardigde Bertje. “Na elke match was het hier bij Madeleine leute en plezier. We bleven tot het sluitingsuur, want daar was onze cafébazin heel secuur in. Menigmaal hebben we hier op de tafels gedanst en werd er met dj-muziek ambiance gemaakt. Dat alles sloeg Madeleine heel stoïcijns gade, zonder te morren. Ik kan me voorstellen dat het luide muziek soms wel op haar zenuwen werkte, maar nooit liet ze dat merken”, aldus Bertje.

Beker

De ploeg had zojuist het tornooi van FC Oelem gewonnen en kwam de beker overhandigen aan Madeleine, die ontroerd dit mooi geschenk in ontvangst nam. “Daarnaast hebben we haar een ploegfoto geschonken om op haar kamer te zetten”, valt coach Didier Vermeire in. “Ook hebben we samen gelegd voor een aankoopbon in de P&A Verswinkel. We hebben haar altijd gekoesterd. Ze was werkelijk een moeder voor ons allen”, legt Didier Vermeire uit.

exc1.jpg

09:53 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.