Beernem

18-08-11

Het Houtsche op weg naar goud....?

Op 25 augustus 2011 reizen twee sportievelingen uit de zone Het Houtsche af naar het levendige centrum van Manhattan om er deel te nemen aan 14e World Police and Fire Games.

 

Deze Spelen zijn een tweejaarlijks evenement en vinden sinds 1985 plaats in een telkenmale andere stad wereldwijd. Na de Olympische Spelen en het WK Voetbal is dit het derde grootste sportevenement ter wereld. Meer dan 15000 deelnemers uit 70 verschillende landen zullen elkaar bekampen in 69 sportdisciplines. Tien dagen lang zullen duizenden supporters hun atleten aanmoedigen op meer dan 40 verschillende plaatsen in en rond New York. Het doel van de Spelen is het promoten van fitheid en sport binnen het wereldwijde politie- en brandweerwezen. Dit jaar wordt een speciale editie met de herdenking van 10 jaar 9/11 zo dichtbij.

 

De Spelen starten op 26 augustus 2011 met een grootschalige openingsceremonie in Prospect Park en sluiten 10 dagen later af met de slotceremonie Candlelight Vigil op 5 september 2011.

 

België vertrekt met een 80-koppige delegatie, waaronder een 50-tal sporters. Twee van hen komen uit de zone Het Houtsche: Patrick Provoost en Mia Gobert.

 

Patrick neemt deel in zeven wielerdisciplines: het tijdrijden, de wegrit, twee pistenummers: 1 km en de achtervolging, het criterium, een sprintnummer en een klimkoers.

 

Mia neemt deel aan het zwemmen, op korte afstand in de disciplines: 200m wisselslag, 200m en 400m vrije slag, 100m vlinder en 50m rugslag. Daarnaast zwemt ze ook nog de 2 mijl (3,2km) open water en mogelijks een aflossing. Beiden komen ze uit in hun leeftijdscategorie.

 

In het verleden bewezen ze reeds hun sportieve kunnen: Patrick werd vorig jaar Belgisch Kampioen wielrennen politie (Grand Masters) en dit jaar behaalde hij zilver. Mia behaalde de afgelopen vijf jaar op het BK zwemmen politie (Dames Open) 9 medailleplaatsen waarvan 4x Belgisch kampioene. Samen met Christophe Segers vormen de twee ook een trio-triatlon team, ook daar werden ze in 2010 Belgisch kampioen bij de politie en behaalden ze in 2011 het zilver.

 

Wie wil volgen of hun internationaal avontuur even succesvol verloopt kan dat op www.worldgamesteam.be

 

 

secretaris.jpg

15:21 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.