Beernem

14-08-11

Curieus trok naar Brussel

brussel.jpg

– Het bestuur van Curieus en S-Plus zit niet stil en steeds slaagt men erin een grote groep belangstellenden op sleeptouw te nemen naar één of andere bezienswaardigheid. Deze keer trok de groep naar Brussel en dit onder leiding van Godfried Martelé, die nog heel wat op stapel heeft staan.

Onze hoofdstad Brussel heeft heel wat te bieden. “Inderdaad”, beaamt Godfried Martelé. “Begrippen als de kathedraal Sint-Goedele, het Graf van de Onbekende Soldaat, de Congreskolom en de tribunes van het Federaal Parlement hebben we al zo dikwijls op onze televisieschermen gezien, maar als je het live ziet, is het toch iets anders. Men voelt zich met alles meer betrokken, omdat men dan met alle zintuigen de zaken in een ander perspectief waarneemt. De Sint-Goedele kathedraal, is wellicht één van de mooiste gebouwen dat ons land rijk is, of de Congreskolom, gebouwd tussen 1850 en 1859, als symbool van de Belgische onafhankelijkheid, waaronder dan het Graf van de Onbekende Soldaat, die met zijn leven betaalde voor onze vrijheid”, aldus Godfried Martelé.

Beenhouwersstraat

Uiteraard moest voor de middag halt gehouden worden in de bekende Beenhouwersstraat, waar de inwendige mens werd versterkt in één van de folkloristische restaurantjes. “Daarna trokken we via de Warande naar het Federaal Parlement, waar we een videofilm te zien kregen en een rondleiding met gids in de Senaat en de Kamer van Volksvertegenwoordigers”, vervolgt Martelé. “Ook het vragenuurtje met Renaat Landuyt, in de zaal waar ooit de Dutroux-commissie zetelde, was voor velen onder ons zeker een luisterende inspanning waard. Onze geslaagde uitstap naar Brussel rondden we als gewoonlijk af met een dorstlesser in een authentieke Brusselse café”, besluit Godfried Martelé, die op het einde van de maand met zijn groep naar Frans-Vlaanderen trekt.

 

10:52 Gepost door Reginald in Cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.