Beernem

18-07-11

Sp.a verbolgen over tijdelijke sluiting van nieuw fietspunt

fiets.jpg

Onder impuls van Vlaams minister van Mobiliteit en Sociale Economie, Kathleen van Brempt (sp.a) werd in 2009 het fietspunt in Beernem opgestart. Bij de opstart werd er reeds gewag gemaakt dat het verhuur van fietsen in de werking ging geïntegreerd worden.

 

De lokale Sp.a vond de opstart van een fietspunt een zeer lovenswaardige initiatief.  "Het fietspunt zou een aantal mensen die het minder makkelijk hebben op de arbeidsmarkt aan een baan helpen, bovendien zorgt het fietsverhuur ervoor dat ons dorp, zijn bossen en andere landschappelijk waardevolle gebieden ontdekt konden worden door de fietsrecreanten die in Beernem met de trein aankomen", aldus Danny Tant.

 

"Een tweetal jaar later, meer precies vanaf  24 juli 2011, maakt het fietspunt deel uit van het netwerk Blue Bike. Bij deze dienst kan men op een eenvoudige manier een fiets huren. Deze huurmogelijkheid is ook veel goedkoper dan het huren van een klassieke huurfiets. Voor een dagje fietsen kost dit slechts € 3,50. Voor de fervente fietser is er ook een jaarabonnement voorzien", legt Danny Tant uit.

 

"De integratie ervan in het fietspunt werd door het sociaal huis gretig in dank aangenomen om uit te pakken met deze nieuwe vorm van dienstverlening. Zo verscheen in de laatste editie van het gemeentelijk informatieblad een paginagrote berichtgeving. Wanneer je de website van het sociaal huis aanklikt, staat het bovenaan de welkomstpagina", vervolgt Tant.

 

In de gemeenteraad van 5 juli 2011 tilde sp.a raadslid Danny Tant er zwaar aan dat het verhuur van fietsen breed gepromoot wordt, net op het moment dat het fietspunt en dus ook de blue Bike verhuurdienst gesloten wordt wegens jaarlijks verlof. "Nergens op de website (noch van Blue Bike, noch van Ocmw Beernem) staat hier iets van vermeld", aldus Danny Tant. "Kom het maar tegen dat je een aantal uur op de trein zit om hier een fietst te ontlenen en dan voor een gesloten deur staat. Sp.a vindt de sluitingsperiode (van 18 juli tot en met 29 juli) bovendien nogal ongelukkig gekozen. Dit is de periode die samenvalt met het jaarlijks bouwverlof. Net in deze periode zijn er veel mensen thuis en willen ze misschien wel onze gemeente verkennen per (gehuurde) fiets", die er op wijst dat schepen voor sociale zaken, Luc Goutry geen pasklaar antwoord kon geven op de bemerkingen van de Sp.a oppositie en ontweek elke opmerking hieromtrent. Danny Tant eindigde zijn tussenkomst in de gemeenteraad met de vraag of (OCMW) Beernem niet beter had gewacht met het breed promoten van de fietsenverhuur tot na de sluitingsperiode van het fietspunt. Hij verwacht op zijn minst dat de sluitingsperiode zo breed mogelijk bekend gemaakt wordt en hoopt dat het fietsverhuur volgend jaar niet voor langere periode onderbroken wordt.

 

15:52 Gepost door Reginald in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.