Beernem

11-07-11

Café Mitra steunt het Majoteam

cheque.jpg

Mark Cornelissen (46) en Jonas Verhelst (26) trekken op 8 oktober als Majoteam met de auto vanuit Antwerpen naar Banjul in Gambia, waar ze ter plaatse een lokaal project steunen. Geert Dhaese van café Mitra op de Oedelemse Markt, vond dat dit project nog wat steun kon gebruiken en zamelde zo’n 600 euro in, waarbij veel Oedelemnaren een steentje bijdragen om een goed doel te steunen.

Mark Cornelissen speelde al lang met het idee om een goed doel te steunen. “Samen met Jonas Verhelst, vroeg ik me af hoe je echt een goed doel zonder veel tussenstappen steunt, zodat alles effectief terecht komt bij diegenen die het nodig hebben”, aldus Mark Cornelissen. “Een oplossing vonden we in de race Antwerpen-Banjul van 8 tot 27 oktober, waarbij men een team samenstelt, een auto aankoopt en een project kunt kiezen dat je wenst te steunen. We vertrekken samen met de andere teams en eenmaal aangekomen wordt de wagen per opbod verkocht en de opbrengst gaat integraal naar de verantwoordelijke van het project. Daarna komen we met het vliegtuig terug”, vertelt Mark Cornelissen, die hiermee naast zijn zin voor avontuur graag een steentje bijdraagt aan ontwikkelingshulp.

Kosten

Het doel is de steun zelf ter plaatse te brengen. “Dat brengt uiteraard een aantal kosten met zich mee”, vervolgt Mark Cornelissen. “De aankoop van een wagen, die ter plaatse bruikbaar is voor de lokale bevolking, moet uiteraard een 4x4 wagen zijn. De tocht bedraagt zo’n 7.000 km en we moeten de kosten voor zo’n reis niet onderschatten. Daarnaast betalen we grensovergangen, gidsen in Mauretanië, die je doorheen de Sahara loodsen, wegentol, de overzet met de ferry van Spanje naar Marokko en van Senegal naar Gambia, het bedrag dat aan de overheid dient betaald te worden om het konvooi te begeleiden door Senegal, autoverzekering, gereedschap en reserveonderdelen”, somt Mark Cornelissen de kosten op. “Daarnaast mogen we ons budget om te eten en slapen en de terugreis met het vliegtuig niet vergeten, maar deze uitgaven nemen we graag voor onze rekening”.

School

Met de keuze op de Sint-Martens Basic Cycle School kiest het Majoteam voor een verbetering van het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. “Via dit project kunnen we zorgen voor een verbetering van de accommodatie en de aanschaf van basismateriaal om les te geven”, aldus Mark Cornelissen. “De gedrevenheid van directeur Pa Harry Badjie om het niveau van de school omhoog te krikken, deed ons kiezen voor dit project. De school boekt mooie resultaten betreffende de slaagkansen van de studenten. Zo willen we het verlichtingssysteem in de school verbeteren, batterijen aankopen, een omvormer voor zonnepanelen bijkopen, een printer aankopen, de bedrading van de klaslokalen verbeteren en de vloeren herstellen”, legt Mark Cornelissen uit. “Er is nog mogelijkheid om aan bijkomende sponsoring te doen, want iedere partner krijgt een plaats voor publiciteit op de wagen.

Info: Stortingen kunnen gebeuren op BE94 9730 1779 7514 van Majoteam Lorreinendreef 94 8310 Brugge. Tel: 0495/564268. www.majoteam.be.

Foto :

In naam van heel wat Oedelemnaren overhandigt Geert Dhaese een cheque van 600 euro aan Mark Cornelissen.

10:44 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.