Beernem

07-07-11

Vijfde 11-juliviering in de startblokken

com.jpg

Op zaterdag 9 juli organiseert het 11 Juli Comité voor het vijfde jaar op rij de 11 Juli-viering in Beernem. Ook dit jaar kan het Comité in het kader van Vlaanderen Feest een boeiend programma voorstellen.

Mannenkoor Pallieter staat dit jaar in voor het muzikaal luik. Het tienkoppige a capella-koor  brengt een uiteenlopend repertoire uit het betere Nederlandstalige werk. Gastspreker van dienst is Peter De Roover, politiek secretaris en ere-voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging. De Roover is vast columnist voor De Standaard en een graag geziene gast in De Zevende Dag en Ter Zake. Velen herinneren de opiniemaker nog van zijn bijzonder gesmaakte voordracht op de editie van 2008. Naar goede gewoonte sluit een gezellige receptie de avond af.

Vijf jaar

“Het 11 Juli Comité Beernem blaast dit jaar vijf kaarsjes uit en ziet de tijd rijp om op eigen benen te staan”, aldus Gijs Degrande, één van de comitéleden. “Het Comité verwelkomde ondertussen enkele nieuwe enthousiaste bestuursleden en werd door de Culturele Raad erkend als Beernemse socio-culturele vereniging. De jaarlijkse organisatie van de 11 Juli-viering in de gemeente blijft haar belangrijkste opdracht. Daarnaast belooft het Comité later dit jaar nog enkele boeiende activiteiten voor te stellen”, aldus Gijs Degrande.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 9 juli vanaf 20u in OC De Kleine Beer.

Foto:

Walter Vanbaelenberghe, Jacqueline Creytens, Gijs Degrande, Kristine Stroobandt, Donald Bouchez en Luc Bultinck hebben zich ingespannen stellen een boeiend programma voor.

10:50 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.