Beernem

04-07-11

Kennis gemaakt met nieuwe inwoners

Het is een gewoonte geworden dat de nieuwe inwoners van Groot-Beernem gezamenlijk op het gemeentehuis worden ontvangen. Hierbij wordt hen informatie doorgespeeld over de gemeentelijke diensten en kan kennis gemaakt worden met de voornaamste diensthoofden.

Uit de statistieken blijkt dat steeds meer mensen kiezen om Groot-Beernem tot hun standplaats te maken. De bevolkingscijfers bewijzen dat Beernem elk jaar aangroeit. Steeds meer gronden geraken verkaveld waarop dan nieuwe woningen worden gebouwd. “De vraag is de jongste jaren enorm toegenomen”, weet burgemeester Johan De Rycke. “Vorig jaar kregen we er maar liefst 147 inwoners bij, wat ons saldo op 1 januari op 15.210 inwoners bracht, waarvan 7.794 mannen en 7.416 vrouwen. In 2010 noteerden we in totaliteit zo’n 814 aankomsten. De geboorten bedroegen 173 en er vertrokken 680 inwoners. 160 mensen overleden in onze gemeente”, aldus de burgemeester, die graag de nieuwe Beernemnaren op het gemeentehuis uitnodigt.

Rondleiding

Met een powerpointpresentatie kregen de nieuwe inwoners een algemene kijk op wat de gemeente te bieden heeft naar infrastructuur, bevolkingsdienst, cultuur, toerisme en andere mogelijkheden toe. Daarna werd kennis gemaakt met enkele diensthoofden en leden van de politiezone Het Houtsche, waarna een rondleiding volgde in de gemeentelijke diensten. Als afsluiter werd nog een gemoedelijke receptie gehouden.

inwoner.jpg

15:26 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.