Beernem

04-07-11

Jubilarissen ontvangen op het gemeentehuis

jubi.jpgHet is nu al jaren een traditie geworden dat jubilarissen thuis bezoek krijgen van de burgemeester en enkele schepenen. Vroeger werd afgezakt naar het werkelijke feest, maar de nieuwe bewindsploeg week af van deze regel en vond het fijner om de jubilarissen thuis op te zoeken. “Het schept meer een vertrouwensband”, vindt burgemeester Johan De Rycke. “Thuis kunnen we uiteraard veel gemoedelijker een gesprekje voeren, terwijl dat op de feestvieringen bijna niet mogelijk is. De mensen zijn dan ook veel zenuwachtiger en worden omringd door familieleden, vrienden en kennissen, terwijl als men thuis ons bezoek krijgt, de mensen zich in hun vertrouwde omgeving bevinden”, aldus De Rycke.

Ook de schepenen houden eraan om met de burgemeester mee te stappen en kennis te maken met de jubilarissen. Als tegenprestatie wordt twee keer per jaar alle jubilarissen op het gemeentehuis uitgenodigd. “We doen dit omdat die mensen ook eens het gemeentehuis zouden kunnen bezoeken”, aldus De Rycke. “In een gemoedelijke sfeer wordt een kopje koffie aangeboden en worden de banden nauwer aangehaald”. Op zaterdag 18 juni was het dan zover. Het gemeentebestuur nodigde alle jubilarissen van de eerste helft van 2011 uit. “In totaal kwamen er 25 koppels op de uitnodiging af. Vermis elk koppel zich mag laten omringen door enkele familieleden, waren in totaal 60 personen aanwezig bij de huldiging”, vertelt De Rycke.

Jubilarissen

In de groep van diamanten bruiloften vinden we Elvire Mortier-Hilaire Hudders, Godeliva Verniest-August Daveloose, Maria Cherlet-Walter Keereman, Alida Wittevrongel-Honoré Ryckaert, Antoinette Lefevre-Georges Claeys, Germaine Baute-Adolf Vanlandschoot en Marie Leyseele-Bertrand Vandeputte. Bij de groep gouden bruiloften vinden we : Georgette Lippens-Valeer Scherpereel, Germaine De Sutter-Marcel De Busscher, Elianna De Rycke-Gérard Vandenbussche, Odette Goegebeur-Omer Darius, Monica Brysse-Alfons Bellaert, Maria D’Hoore-Francis Landuyt, Nelly Dewulf-Oswald De Coster, Monique Maenhout-Rudolf Konz, Erna Blomme-Fernand Deweerdt, Godelieva De Neve-Willy Longueville, Christiana Dierickx-Maurice Hoste, Rosa De Ketelaere-Gerard Gailliaert, Paula Verfaillie-Jacques Landuyt, Rachel Martens-Elie Claeys, Maria Derijcke-Josef Derycker, Magdalena Vansteenkiste-Placide Ballegeer, Maria Reynaert-Silvère Saelens en Rosette Vermeulen-Gaston Pieters.

15:30 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.