Beernem

02-07-11

Nancy De Baene, mantelzorger van het jaar

mantel.jpg

Naar jaarlijkse gewoonte zetten de mutualiteiten een mantelzorger in de bloemetjes. Van de Liberale Mutualiteit West-Vlaanderen werd dit jaar Nancy De Baene uit de Vijverstraat 3 te Beernem gehuldigd, omdat zij voor haar inwonende grootmoeder zorgt.

Oma Elisatbeth Wittesaele, die de voornaam kreeg van toenmalige koningin Elisabeth, is ondertussen al 93 jaar geworden. Ze woont in bij kleindochter Nancy De Baene, die zelf moeder is van een dochter. “Mijn oma is geboren en leefde in Klemskerke-Vlissegem, waar ikzelf grotendeels ben opgegroeid”, opent Nancy De Baene het gesprek. “Oma kreeg drie kinderen en sinds 8,5 jaar zorg ik voor haar. Het valt natuurlijk soms wel moeilijk te combineren met mijn professionele bezigheden, maar bij mijn afwezigheid komt mijn moeder een oogje in het zeil houden”, aldus Nancy.

Verrassing

Dat zij juist werd uitgekozen door de Liberale Mutualiteit kwam bij Nancy als een grote verrassing over. “Ik vind het heel tof en sympathiek, maar er zijn zoveel mensen die voor iemand zorgen. Ik was wel vanuit de mutualiteit verwittigd, maar toch overviel het mij een beetje. Op 23 juni, net de dag van mijn verjaardag, kwam Brigitte van Houtryve mij een bloemetje schenken. Zoiets doet uiteraard veel deugd. Of het werk dat ik doe erg belastend is? Wel, je moet altijd met de verzorgde persoon rekening houden, maar ik doe het met zoveel liefde en plezier, zodat het voor mij niet als een last overkomt. Dat is wel het voornaamste in mantelzorg”, ervaart Nancy De Baene.

Foto :

Elisabeth Wittesaele, hier met kleindochter Nancy De Baene en Brigitte van Houtryve, die de bloemen overhandigde.

23:11 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.