Beernem

30-06-11

Martin Segers gaat in hongerstaking tegen rookverbod

rookverbod.jpg

Martin Segers, uitbater van Café Den Hut in de Parkstraat, heeft al heel wat stunten uitgehaald, zoals wereldrecordpogingen bier tappen, maar deze keer gaat hij resoluut op 1 juli in hongerstaking om te protesteren tegen het rookverbod dat dan in voege treedt.

Martin Segers heeft al enkele keren het lokaal nieuws gehaald met de uitvoering van één of andere stunt, maar nu heeft hij wel een merkwaardige actie op poten staan. “Inderdaad”, beaamt Martin Segers. “Vanaf 1 juli begin ik aan een hongerstaking tegen het rookverbod. Hiermee wil ik naar de buitenwereld toe tonen, dat een dergelijke reglementering de horeca dreigt te vernietigen. Sinds de wet met de stickers op voedingswaren, is mijn omzet al met één derde gedaald. Vroeger gaf ik hier pizza’s, bitterballen en allerlei snacks, maar ik opteerde om de rokers toe te laten in mijn café te blijven roken. Vandaar dat ik het opdienen van eten heb opgegeven, alleen maar om mijn cliënteel te behouden. Met al die reglementen maakt men het ons zo lastig, dat het bijna onmogelijk wordt om nog op een deftige manier een horecazaak te runnen”, aldus Martin Segers.

Iets doen

Martin Segers vindt dat hij iets moet doen om de aandacht te vestigen op het feit dat cafébazen het heel moeilijk zullen krijgen. “Zo’n vijfennegentig procent van mijn klantenbestand rookt en de vijf procent die niet roken, verklaren dat ze er geen last mee hebben, dat er hier wordt gerookt. Ik vond dat ik iets moest doen met als gevolg dat ik vanaf 1 juli in hongerstaking ga, tot ik er bij neerval. Als er niemand iets doet, dan blijft het bij het oude. Ik weet en besef wel dat mijn actie niet veel zal uithalen, maar toch wil ik ermee doorgaan om aan te tonen dat de overheid op een verkeerd spoor zit. Ze zullen alle café’s laten opdrogen. Binnenkort gaat er niemand meer op café en dat ondervind ik niet alleen, maar alle cafébazen hebben hun omzet al gevoelig zien dalen, sinds men die sigarettenproblematiek aan de kaak stelt. Ik vind dat ze de cafébaas zelf moeten laten beslissen wat hij ermee aanvangt”, besluit Martin Segers.

 

14:36 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

das teminste een cafe baas die agtr zijn volk staat

Gepost door: vandewiele sandy | 25-07-11

De commentaren zijn gesloten.