Beernem

22-06-11

Schoenenproject voor Tibetaanse vluchtelingen een groot succes

schoenen.jpg

- Dennis Barbion, die samen met zijn vrouw Marijke Reynaert, zich al jaren inzet voor de Tibetaanse vluchtelingen, laat weten dat zijn schoenenproject voor Tibetaanse vluchtelingen uitgegroeid is tot een groot succes. Het is dank zij de talrijke sponsors dat maar liefst aan 426 mensen een nieuw paar schoenen kon worden geschonken.

In oktober 2007 ondernam Dennis Barbion voor het eerst een reis naar India, een drieweekkse boeddhistische pelgrimstocht. “De eerste dagen hebben we in Dharamsala doorgebracht, waar veel Tibetanen verblijven”, aldus Dennis. “We werden aangegrepen door de vele verhalen over hun vlucht uit Tibet via Nepal naar India. In oktober 2008 bezochten we voor de tweede keer onze Tibetaanse vrienden en we vroegen hen hoe we het beste konden helpen of wat ze het meest nodig hadden. Telkens was het antwoord ‘schoenen’. Aangezien schoenen voor hen heel duur zijn, besloten we een bescheiden schoenenproject op te richten en in oktober 2009 slaagden we erin met het ingezamelde geld een nieuw paar schoenen te geven aan 80 Tibetanen. In 2010 besloten we een nieuwe inzameling te doen in samenwerking met de vzw Tibetaanse Vlaamse Vriendenkring. Ook vrienden uit het buitenland hielpen mee en zo kregen we het geld voor 426 paar schoenen bijeen”, legt Dennis Barbion uit.

Dharamsala

In april 2011 bracht Dennis, samen met vrouwlief Marijke, drie weken door in Dharamsala en kon zijn meegebrachte schoenen uitdelen. “De oudjes van het Jampaling-rusthuis kregen 143 paar”, vervolgt Dennis. “In Chauntra gaven we 21 paar aan de oudjes van het bejaardentehuis Dhonden. Verder in Dharamsala werden 57 paar geschonken aan het Tsechoklingklooster en 102 paar aan de Tsawa Association. Verder gingen 48 paar naar de Tibetan Women’s Association, 18 paar naar de monniken, die jarenlang mediteren in de bergen bij Dharamkot en tenslotte 37 paar aan arme Tibetaanse families en individuele personen. Alle schoenen werden besteld in de Free Tibet Shop. De Tibetanen waren ons heel dankbaar. We willen dan ook al onze sponsors oprecht bedanken, want zonder hen was dit niet mogelijk. We zien ons slechts als een brug tussen de sponsors en de Tibetaanse vluchtelingen”, aldus Dennis Barbion.

Info: Foto’s te bekijken op https://picasaweb.google.com/dbtibetprojects

08:51 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.