Beernem

20-06-11

Winterkampioenen gehuldigd in gemeentehuis

kamp.jpg

Twee maal per jaar worden de Beernemse kampioenen gehuldigd in het gemeetenhuis. Dit jaar waren er maar liefst 108 sportievelingen in een sportdiscipline kampioen geworden. Stilaan mogen we Beernem de kweekvijver van de kampioenen noemen, want nooit voorheen werden zoveel Beernemnaren kampioen in één of andere sportdiscipline.

Sportschepen Jos Sypré was dan ook bijzonder trots op de talrijke aanwezige kampioenen. “Een kampioenenhuldiging beschouwen we als een eerbetoon voor wie sportieve successen binnenrijft, als toonbeeld en motivatiebron voor al wie in Beernem aan sport doet”, aldus de schepen. “Evenwel tevens een eerbetoon aan al wie in de schaduw van kampioenen staat: trainers, begeleiders, afgevaardigden, bestuursleden, ouders, familie en vrienden. Vandaag delen we zo meteen maar liefst 108 medailles uit aan onze Belgische, Vlaamse en provinciale kampioenen uit de wereld van atletiek, gymnastiek, dans, ruitersport, tafeltennis, voetbal, volleybal, zaalvoetbal, zwemmen en GHP of Gebruiks Honden Programma. Een uitzonderlijke oogst medailles, waarbij we vandaag echter nog niet iedereen kunnen huldigen”, aldus Jos Sypré, die hiermee verwees naar de nieuwe lichting in de winter van 2011.

Voedingsbodem

Volgens de schepen is het niet toevallig dat enkele jongeren hun kampioenenmedaille zullen ontvangen. “Hierbij kunnen we niet ontkennen dat Beernem een gezonde voedingsbodem heeft, voor al wie aan sport doet of deed in onze gemeente.

Getuige daarvan is o.a Bart Buysse die z’n jeugdopleiding genoot bij KSC Beernem om dan via Club Brugge naar Zulte Waregem te verkassen, van waar hij de geslaagde overgang maakte naar FC Twente en er daar de Nederlandse Voetbalbeker mee de lucht in mocht hijsen… Wellicht kan Bart al een nominatie op zak steken voor één van de Beernemse sportprijzen, namelijk De Gouden Beer”, aldus Jos Sypré, die iedereen bedankte voor hun prestaties.

 

19:35 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.