Beernem

16-06-11

Open Tuindagen bij Marcel en Aldegonde te Sint-Joris

2844731592.jpg

Elke junimaand staat in het teken van Opentuinendagen, waarbij tuiniers hun deuren openen voor bezoekers. Ook in Sint-Joris komen de tuinliefhebbers aan hun trekken, want niet alleen de familie Maertens-Van Severen laten hun creaties zien, maar ook bij de familie Carels-Talloen gaan de deuren open.

 

Marcel Maertens en zijn vrouwtje Adelgonde, in ’t Hof 42 in Sint-Joris, zijn er in de loop der jaren in geslaagd, rond hun woning, een schitterende tuin uit te bouwen. Zowel vooraan, achteraan als langs de zijgevel baadt hun tuin in de allermooiste kleuren. “Het zijn vooral rozen en klimplanten die hier de toon zetten”, legt Marcel Maertens uit. “Een paar jaar geleden tekende mijn vrouw de tuin uit en toen zijn we er aan begonnen. Ik probeer zoveel mogelijk een harmonisch kleurenpalet uit te bouwen en ik denk wel dat we daarin zijn geslaagd. Elk jaar opnieuw pogen we wel het een en ander te vernieuwen”, legt Marcel Maertens uit.

 

Klimmers

 

In zijn tuin heeft Marcel Maertens enkele constructies opgesteld. “Dit zijn ideale begeleiders voor de vele soorten clematissen die hier aan bod komen. Ook de rozen moeten deskundig worden geleid, langs zelf gebouwde rozenbogen. Dit jaar is de bloei weer uitzonderlijk rijk. Ook voor het huis hebben we enkele kleinere planten neergepoot, met in het decor een bank als rustpauze. Achter de bank staat een molentje opgesteld. Dit jaar zetten we onze deuren open op 25 en 26 juni en ook het daarop volgende weekend”, vertelt Marcel Maertens.

16:52 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.