Beernem

09-06-11

Goud voor Josef en Maria

goud.jpg

Maria Derycke en Josef Derycker uit Nieuwendorpe 21 te Oedelem vierden samen met zoon John hun vijftigjarige huwelijksjubileum. Burgemeester Johan De Rycke en schepenen Mie Debruyne, Carine Janssens en Jos Sypré hielden eraan hun gelukwensen aan de jubilarissen over te brengen.

Josef Deyrcker zag voor het eerst het levenslicht op 19 maart 1941 te Sijsele, terwijl Maria Derycke voor het eerst van zich liet horen op 2 februari 1943 te Maldegem. Ze had nog twee zussen en zes broers. Josef is pas zeventig geworden, in dezelfde tijdsspannen dat zijn moeder negentig werd. Nadat beiden opgroeiden leerden ze elkaar kennen in een park en trouwden op een mooie lentedag, vijftig jaar geleden. “Ik ben altijd beenhouwer geweest in de Oude Gentweg”, vertelt Josef. “Meer dan veertig jaar had ik daar mijn beenhouwerij. Thans hou ik me nog bezig met het ontvangen en bezoeken van oude vrienden”.

Het paar heeft één zoon, John, die in de stappen van zijn vader kroop, maar door een allergie de beenhouwerij moest achterlaten om thans taxichauffeur te worden bij Rony’s Taxi’s.

Judo

Maria heeft altijd in de beenhouwerij gestaan. “Op zekere dag kwam er een rare charel in mijn winkel. Hij was gekleed in training met een handdoek rond zijn nek. Hij vertelde me dat hij judo en karate had gedaan. Maar ik was zeker niet bang van hem, want ik stond juist voor mijn kapblok en had al een greep naar mijn messen in het vooruitzicht, had hij zich iets in zijn hoofd gehaald. Ik beet fel van me af en zei hem dat ik ook judo kende en dat hij moest maken dat hij weg was. Ik heb hem nooit meer teruggezien”, aldus Maria, die er tegen op zag om in Oedelem te komen wonen, maar er thans niet meer weg wil. “Ik hou van bloemen en hier kan ik me echt uitleven”, aldus Maria, die enkele mooie bloemstukken voor haar voordeur heeft staan.

(Regi)

Maria en Josef, hier samen met zoon John en de moeder van Josef, die net negentig jaar is geworden, kregen de gelukwensen van burgemeester Johan De Rycke en de schepenen Carine Janssens, Mie Debruyne en Jos Sypré

15:33 Gepost door Reginald in Familie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.