Beernem

08-06-11

180 jaar kaartersgeluk

kaarters.jpg

In de schoot van Okra Oedelem wordt er elke week gekaart tijdens de traditionele kaartersnamiddag. Irma Wybo en Emeric Taghon, beiden negentig jaar, laten het niet aan hun hart komen en trekken elke week gezwind naar deze gezellige namiddag, samen met zovele anderen. Voorzitter Anthoon Depestel bracht het kaarterspaar een hulde en trakteerde op een glaasje champagne.

Irma Wybo en Emeric Taghon wonen in de Sijselestraat te Oedelem en vierden zo’n vier jaar geleden al hun diamanten huwelijksjubileum. Naast het delen van lief en leed zijn beiden verwoede kaarters, die geen enkele namiddag overslaan. Beiden werden geboren in Meetkerke in 1921 en woonden in elkaars buurt. “Toen ik naar school ging, moest ik een heel eind te voet afbrengen, maar mijn moeder bracht me tot bij Emeric, zodat ik de rest niet alleen hoefde te gaan”, lacht Irma. “Later werkten we bij dezelfde landbouwersgezin, maar na een tijdje heb ik  Emeric toch uit het oog verloren”.

Oorlog

De oorlog brak uit en Emeric was werkweigeraar. “Ja, ik moest onderduiken. Na de oorlog werd ik soldaat en vloog voor dertien maanden naar Duitsland. Toen ik terugkwam vond ik Irma weer en we trouwden op 25 november 1947. Daarna kwamen we in Oedelem wonen en kregen we vijf kinderen”, aldus Emeric, die in de steenbakkerij van Oedelem aan de slag ging. “Later trok ik nog naar Aigle Belgica in Brugge en Case New Holland in Zedelgem. Irma had te veel om handen met vijf kleine kinderen, zodat ze wel noodgedwongen thuis moest blijven”, aldus Emeric Taghon, die jarenlang voorzitter was van de Oedelemse oudstrijdersvereniging.

Foto:

Irma Wybo en Emeric Taghon worden door voorzitter Anthoon Depestel getrakteerd op een glaasje bubbels.

10:42 Gepost door Reginald in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.