Beernem

06-06-11

Sp.a bundelt de krachten ivm dakisolatie

dak.jpg

De energiefactuur swingt de jongste tijden de pan uit één van de voornaamste redenen hoe men energie kan besparen is het dak van je huis te isoleren. De lokale Sp.a biedt de mogelijkheid aan de Beernemse inwoners om samen in te schrijven voor dakisolatie, wat op een goedkopere manier kan gebeuren.

Volgens Mario Verhelle van Samen Sterker, zijn dertig procent van de daken in Vlaanderen niet of slecht geïsoleerd. “Dakisolatie is nochtans prioriteit nummer één als men energie wil besparen. Het is trouwens de meest rendabele investering bij een renovatie, die men onmiddellijk zal voelen in de geldbeugel”, aldus Mario Verhelle, die er op wijst dat tegen 2020  alle woningen geïsoleerd moeten zijn. “De Vlaamse en federale overheid  en de netbeheerders moedigen dakisolatie aan en in bepaalde gemeenten worden er zelfs nog bijkomende premies verstrekt. Met de verschillende premies en fiscale voordelen, kan men de investering binnen één jaar terugverdienen. Jaarlijks kan men hierdoor zo’n 600 euro op de energiefactuur besparen”, legt Mario Verhelle uit.

Premies

Volgens de huidige wetgeving kan men een premie van de netbeheerder verkrijgen van 4 euro per vierkante meter voor de dakisolatie. “Daarnaast is er nog de Vlaamse dakisolatiepremie als men minsten 40 m² dakisolatie plaatst, dan bedraagt de premie maximum 500 euro. Op de belastingsaangifte van volgend jaar, man men het factuurbedrag inclusief BTW invullen onder de juiste code. Hierdoor verkrijgt men een netto belastingvoordeel van veertig procent van de uitgaven. Een aantal gemeenten geven nog een aanvullende premie. Soms kan men ook genieten van de verbeterings- en aanpassingspremie. Hieraan zijn wel drie strikte voorwaarden in verband met je inkomen, het kadastraal inkomen en het huis en het aantal vierkante meters dakisolatie. Deze premie varieert tussen 100 en 500 euro”, aldus Mario Verhelle.

Na het invullen van een inschrijfformulier wordt een afspraak gemaakt om het dak te bekijken. Daarna wordt een individuele offerte opgemaakt, waarna de uitvoering van de werken kan gebeuren. Alle premies worden aangevraagd en alle documenten voor het fiscaal voordeel worden ter plaatse in orde gebracht. Ondertussen is vernomen dat minister Vandenbossche van plan is het premiestelsel te herzien, waardoor de premie van de netbeheerder en die van de Vlaamse overheid gecombineerd worden tot één premie.

Info: www.samensterker.be

Foto: Mario Verhelle met Sp.a mandatarissen

10:38 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.