Beernem

02-06-11

Succesvolle waterdagen in jachthaven van Beernem

water.jpg

Tijdens het weekend van 21 en 22 mei kon de Beernemse jeugd proeven van waterpret in de schitterend uitgeruste Beernemse jachthaven. Voorzitter Freddy Dejaeghere liet er samen met sportfunctionaris Paul Vanderostyne zo’n 61 ingeschreven jongeren kennis maken met de geneugten van het leven op het water.

Beernem beschikt over een perfect uitgeruste jachthaven in een wijde bocht van het kanaal Gent-Brugge en juist voor de afgesneden kanaalarm, dat thans geldt als natuurgebied. Tijdens de watersportdag, geldend als de grootste opendeurdag van het jaar, zetten alle Vlaamse clubs hun beste beentje voor om iedereen, jong en oud, te laten kennismaken met het waterskiën of wakeboarden. “We hebben er veel respons op gekregen”, aldus Freddy Dejaeghere. “Zo’n 61 jongeren schreven zich in. Een motorboot werd ter beschikking gesteld en nadat de eerste beginselen van het waterskiën werden uitgelegd, kon men van het grote werk proeven”.

Gemeente

Op het zonovergoten terras genoten ouders en andere bezoekers van het waterspektakel. “Deze watersportdagen gebeuren in samenwerking met de gemeente”, verduidelijkt Paul Vanderostyne. “Op deze manier dragen we ons steentje bij om onze jongeren ook van watersportmogelijkheden te laten proeven. Iedereen krijgt de kans om van deze initiatie te genieten, maar we vragen wel vooraf in te schrijven. Diegenen die echt de smaak te pakken krijgen, kunnen zich verder bekwamen door een initiatiecursus te volgen in Brugge, welke zo’n zeven zaterdagen omvat en start op 10 september 2011. Hiervoor moet men minstens 17 jaar worden in de loop van het kalenderjaar waarin de cursus start”, geeft Paul Vanderostyne mee.

Foto :

Freddy Dejaeghere en Paul Vanderostyne waren in hun nopjes met de belangstelling voor deze watersportdagen.

10:13 Gepost door Reginald in Algemeen, Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Je viens de recherche de ces informations depuis un certain temps.Près de 2 heures de navigation en ligne, enfin je l'ai vu dans votre message. Je me demande pourquoi Bing ne classent pas ce genre de sites Web de qualité dans le top SERP. Habituellement, les sites web en haut sont remplis de jonques. Peut-être qu'il est temps d'utiliser d'autres moteurs de recherche.

Gepost door: lunettes Dolce Gabbana | 02-06-11

De commentaren zijn gesloten.