Beernem

01-06-11

Sp.a klaagt verkeersellende in Stationsstraat aan

Maandagmorgen 30 mei werden er strepen getrokken (straatbelijning) in de Stationstraat te Beernem, dit over het traject van Argenta tot aan het kruispunt over de spoorwegbrug met de Hubert d’Ydewallestraat.
"Deze herbelijning gebeurde in volle ochtendspits waardoor er meteen een chaotische verkeerssituatie ontstond", opent Danny Tant zijn opmerkingen. "Tot overmaat van ramp gebeurde er ter hoogte van de Stationstraat en de Sint-Jorisstraat een ongeval met een personenwagen en een vrachtwagen (enkel blikschade). Hierdoor ontstond er nog meer verkeersellende. Als klap op de vuurpijl probeerde een ziekenwagen met loeiende sirene door de file te laveren en even later deed de politie dit nog eens over. Kortom nog grotere chaos, waarbij de auto’s op het fietspad probeerden uit te wijken, wat voor een heel gevaarlijke verkeerssituatie zorgde.
Op een gegeven moment stond er een file van aan het kruispunt Wingene Steenweg - Hubert d’ Ydewallestraat tot over de brug van het kanaal Gent-Brugge", aldus Danny Tant 

Sp.a bestuurslid Xavier Stevens was getuige van dit alles en wil aanklagen dat de lijnen getrokken werden midden de ochtendspits.

"Sp.a Beernem is zich terdege bewust van de noodzakelijkheid van deze herbelijning, dit om optimale zichtbaarheid van de wegmarkeringen te garanderen, dit zowel bij dag als bij nacht", verduidelijkt Danny Tant. Vervagende lijnen vallen bij daglicht nauwelijks op, maar eens het donker is worden deze nagenoeg onzichtbaar.
"Wij vragen ons echter af waarom dit in de ochtendspits dient te gebeuren. Mochten deze werken aangevat worden na 09.00 uur dan zou de overlast van het verkeer tot het minimum beperkt worden, gezien de meeste mensen reeds op hun werk zijn en de kinderen in school of in de opvang zitten.
Wij vragen dan ook aan de beheerder van de gewestwegen, maar in eerste instantie aan het gemeentebestuur van Beernem om beter af te stemmen bij AWV, om situaties zoals maandag te vermijden", besluit Danny Tant.

23:06 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.