Beernem

30-05-11

Rik Beuselinck stelt zijn Ode aan de Vrouw tentoon

metaal.jpg

In het atelier van metaalkunstenaar Rik Beuselinck, Akkerstraat 49 te Beernem, hangt de geur van verbrande slijpschijven en afgebrande metaalschilfers. De kunstenaar hield de vernissage in zijn atelier, zodat de genodigden ook even de geuren van zijn cocon konden opsnuiven. In zijn galerij kan men het resultaat bewonderen van het urenlange wroeten, kappen, schijven, zagen, branden uit metaalblokken, waaruit de vrouw in al haar mysterieuze facetten ontstond.

Volgens schepen Mie Debruyne heeft Rik Beuselinck de vrouw van deze tentoonstelling gevonden. “Hij heeft haar ontdekt op een trektocht met een heel persoonlijke bedoeling. Zijn kunstenaarsoog heeft haar gevonden in de Zwitserse bergen, waarna hij haar heeft opgeslagen in zijn ziel en geest en meebracht naar zijn atelier. Daar heeft hij ze vorm gegeven, gekoesterd en geschapen met fysieke kracht uit een ruwe klomp metaal”, aldus de schepen.

Zonder woorden

De talrijke beelden, beeldgroepen en creaties hebben geen naam of titel meegekregen. “Mijn beelden die in de galerij staan zijn sterk beladen met vragen en emoties”, aldus Rik Beuselinck. “Het is moeilijk om kunstwerken, die een mysterieuze bestaansvorm vertonen, waarvan het leven voortduurt, terwijl het onze vergaat, in woorden uit te drukken. Volgende woorden en zinnen nestelden zich in mijn hooft : puur, vurig, warm, laat zich moeilijk bewerken, grote liefde, verleidelijk oppassen  om je niet te verbanden, gloeiende momenten, spetterend resultaat, waarbij de vonken er soms afvliegen, schitterend in al haar schoonheid, die zich graag laat bewonderen, maar met voorzichtigheid moet behandeld worden, wil je geen fatale fouten maken”, openbaart Rik Beuselinck het geheim van zijn expressievormen. “Ik zag bij mijn osteopaat Frank Dhoore een schilderij van een naakte vrouw en op mijn vraag wou hij samen met mij exposeren met een zevental schilderijen”, voegt Rik Beuselinck er nog aan toe.

Info: De tentoonstelling is nog te bezichtigen op 2 t/m 5 juni en op 11 en 12 juni, telkens van 10 tot 18 uur.

 

16:12 Gepost door Reginald in Cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.