Beernem

28-05-11

Geen Landelijke Beker voor Excelsior Beernem

voet2.jpg

Excelsior Beernem was aan haar derde finale toe voor de Landelijke Beker, dat elk jaar betwist wordt tussen de bekerwinnaar uit West-Vlaanderen en deze uit Limburg. Beernem kon nog geen enkele finale winnen, ook deze niet, alhoewel er kansen genoeg waren tijdens de eerste helft om het laken definitief naar zich toe te trekken.

In een heel aantrekkelijke partij voetbal, geleid door een sterk scheidsrechterstrio, dat mag toch even benadrukt worden, is Excelsior Beernem er niet in geslaagd de beker aan huis te houden tegen de Heikneuters uit Dessel. De gasten klommen al vrij vroeg op voorsprong nadat de bal vanop rechts door kapitein Danny Cools afweek op de lokale libero Bart De Smet. Excelsior bleef maar proberen, gedreven door de wind, maar de talrijke kansen voor Schoonbaert en Vermeire werden niet afgewerkt. Op slag van rust vond Kristof Vervaeck, de vrijstaande Thomas Vermeire, die met een gestrekt schot via de paal de bordjes in evenwicht bracht.

Na de rust plukte Kevin Zutterman een bal buiten de grote rechthoek, met een vrijschop als gevolg, die door Joris Van den Boomen knap via de verste staander in doel belandde. Kristof Vervaeck verkeek een unieke mogelijkheid om de bordjes in evenwicht te hangen. Na een kwartier mocht gastmiddenvelder  Bora Gul vrij inkoppen, zodat de match gespeeld leek. Vijf minuten voor tijd slaagde Bart De Smet erin om aan te sluiten, maar er restte niet genoeg tijd meer om alsnog gelijk te komen. Al bij al een verdiende winnaar in een mooi partijtje voetbal met twee faire ploegen.

Exc. Beernem-Heikneuters 2-3

De winnaars

voet1.jpgvoet4.jpgvoet3.jpgKapitein Danny Cools ontvangt de beker uit handen van de Limburgse voorzitter.

18:52 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.