Beernem

22-05-11

Anthony François is de nieuwe Sire bij de St-Hubertusvrienden

Met als decor het kasteel Drie Koningen, houden de Sint-Hubertusvrienden hun jaarlijkse Sireschieting bij het begin van het nieuwe seizoen. De vereniging bestaat al sinds 1976 en werd in het leven geroepen onder impuls van "meester" Albert Vermeire. Heel wat boogschutters zijn er gedurende al die jaren gepasseerd, maar om er Sire te worden, moet men toch de oppergaai kunnen afschieten van de staande wip.

Dit gebeurde toen de nog jonge schutter Anthony François zijn boog spande en mikte naar de sire.jpghoogste prijs. "Ik heb er zelfs niet moeten voor kampen", aldus Anthony, die fier met zijn prijs pronkt. "Mijn eerste schot was raak. Uiteraard moet je wat geluk hebben om Sire te worden, maar er komt ook wat schutterstalent bij kijken", lacht Anthony, die door iedereen gefeliciteerd werd voor zijn bekroning, wat hem uiteraard wel wat pinten zal gekost hebben.

Ook de vrouwen laten zich niet onbetuigd en staan hun mannetje. Heel wat vrouwen zijn thans lid van deze bloeiende vereniging, die de slogan "Omwille van de leute", in haar vaandel draagt. Dit jaar is de nieuwe hoofdman Johnny Decorte geworden, die na Albert Vermeire en Freddy Vandevelde, thans de club leidt. Wellicht kan hij nog vele jaren de scepter zwaaien, waarbij leden als ex-Club Brugge speler Louis De Backere en ex-wereldkampioen veldrijden Bertje Vermeire elke week hun pijlen komen afvuren.

21:21 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.