Beernem

19-05-11

Kon. Harmonie Sint-Cecila Beernem in concert

harmonie.jpg

Een concert geven met als thema ‘humor in de muziek’: dit was de uitdaging voor dirigent Davy De Smet  van de Koninklijke Harmonie St-Cecilia Beernem. Recentelijk kon het Beernemse publiek genieten van deze muzikale avond in OC De Kleine Beer.

Dirigent Davy De Smet slaagde er met veel bravoure in om doorheen de avond  een mooie mix van humor & muziek te presenteren.  Het publiek kon het Lenteconcert smaken: de reacties waren zeer positief.  “Uiteraard is dat een opsteker voor zowel muzikanten, dirigenten en bestuur van de Koninklijke Harmonie St-Cecilia Beernem. De 29-jarige Davy De Smet, woonachtig in Welle,  heeft nu ongeveer 1,5 jaar de dirigeerstok  in de Beernemse Harmonie in handen en het resultaat mag er zijn”, aldus voorzitter en schepen Patricia Waerniers.

Trommelkorps

Ook het Trommelkorps, dat onder leiding staat van Luc Engelrelst, slaagde erin om het thema ‘humor’ in hun optreden te brengen. Met een zelfgeschreven nummer van assistent-trommelkorpsleider Koen Van Hulle bewezen de trommelaars het publiek dat de Beernemse trommelaars heel wat in hun mars hebben.

“En er was nog een aangenaam toemaatje op het Lenteconcert: de aanwezigen konden genieten van het première-optreden van het vorig jaar opgerichte jeugdsamenspel onder leiding van Koen Knockaert”, vervolgt Patricia Waerniers.  “Dit groepje jeugdmuzikanten kreeg een hartverwarmend, luid applaus na hun eerste optreden in een muisstille zaal. Ook dat smaakt naar meer”. 

Nu de Beernemse Harmonie met het Lenteconcert volop de lente is ingedoken,  maken de 3 secties binnen de vereniging, namelijk, de harmonie, het trommelkorps en de jeugdharmonie, zich op voor het jubileumconcert van 15 oktober, waarop de Kon. Harmonie St-Cecilia Beernem haar 115de verjaardag zal vieren.

 

 

09:20 Gepost door Reginald in Cultuur, Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.