Beernem

19-05-11

Commotie om toegansgweg naar weide

weide1.jpg

Er is enige commotie ontstaan rond een toegangsweg die verbinding geeft tussen het verlengde van de C. Marichalstraat en Kasteelhoek. Een stuk weide werd door Paul Hallaert aangekocht, om zijn paarden te stallen, maar tevens werd hij eigenaar van de onder vuur liggende toegangsweg, die vrije doorgang geeft aan fietsers en wandelaars.

 

“Deze doorgang wil ik zeker niet afsluiten”, aldus Paul Hallaert, die echter boos wordt als hij ziet dat ook landbouwers, die hun eigen toegangsweg om naar hun akkers te rijden, hebben omgeploegd en nu gebruik maken van de toegangsweg van Hallaert. weide2.jpg

 

“Als dat op een redelijke manier gebeurt, heb ik daar niets op tegen, maar als ze knotwilgen omver rijden en zelfs een verkeerspaaltje laten sneuvelen, dan kan ik dat niet door de beugel laten gaan. Zo heeft men zonder mijn toelating een duiker afgebouwd en ergens verder neergepoot, zodat een andere landbouwer volledig onder water kwam te zitten. Daarbij werden paalstenen, die het eigendom afbakenen, uit de grond getrokken en op een hoopje gegooid. Dergelijke praktijken kan ik niet accepteren”, aldus Hallaert.

weide3.jpg

Het artikel is  uitgebreid te lezen in Het Brugsch Handelsblad van vrijdag 20 mei.

 

09:38 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.