Beernem

16-05-11

Oegandees kinderkoor zorgt voor spetterende show

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) organiseerde op vrijdag 7 mei 2011 een schitterend optreden van een Oegandees kinderkoor ondersteund door de organisatie UP4S.koor.jpg

UP4S is een Nederlandse stichting die in Oeganda een school voor kansarme en weeskinderen uitgebouwd heeft in de buurt van Bukomansimbi (Masaka district). “Ze hebben een sterke link met Beernem, door 3 jonge Beernemse dames, namelijk Annelies Allemeersch, Anke Van de Casteele en Natalie Neirinck, die het project reeds meerdere malen bezochten en er werkten”, legt Jean-Pierre Gydé, voorzitter van de Gros, uit. “In mei 2009 zorgden de 3 meisjes er zelfs voor dat een deel van de Oegandese schoolkinderen in Beernem op bezoek konden komen. Tijdens dat verblijf organiseerden ze, in samenwerking met de GROS, voor een memorabel optreden van het kinderkoor in OC de Kleine Beer. Op die manier haalden ze om en bij de € 2.900 op voor UP4S, die integraal gebruikt werden bij de bouw van een middelbare school naast de bestaande basisschool. Ongeveer 150 kinderen kregen er ook een sponsor bij. Momenteel zoekt UP4S fondsen voor de uitrusting van de middelbare school. Hierbij denken we aan de aankoop van naaimachines, werktafels, enz …, zodat de kansarme kinderen er een beroep kunnen aanleren”, aldus Gydé.

PC Sint-Amandus

Vorige week was het kinderkoor dus weer op bezoek in Beernem en werd een optreden voorzien in PC Sint Amandus. “Het werd een onvergetelijke avond vol dans, muziek en sfeer”, vervolgt Gydé. “De dertig Oegandese kinderen gaven het beste van zichzelf op het podium. De begeleiders verkochten de avond zelf nog prachtige zelfgemaakte juwelen, hun eigen cd en dvd, kleine djembés, Afrikaanse stoffen, kleurige poppen, enz… Het werd dan ook een feestelijke, kleurrijke avond vol van Afrikaanse klanken en ritme. We danken iedereen voor zijn aanwezigheid en bijdrage, we hopen op een grote opbrengst voor de school in Oeganda”.

11:49 Gepost door Reginald in Cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.