Beernem

11-05-11

Bouwplannen nieuwe sporthal zijn goedgekeurd

Het ontwerp voor de nieuwe sporthal in Beernem werd goedgekeurd. Toch kwamen er vanuit de oppositie enkele vragen, waarom Beernem nood heeft aan vier sporttempels. Blijkbaar is er nood aan een nieuwe sporthal op nog geen vijfhonderd meter van de gloednieuwe, ultramoderne sporthal van gemeenschapsinstelling De Zande. Deze wordt gebouwd op het terrein Drogenbrood, met uit- en ingangen naar de Wellingstraat en Waterstraat toe.sport.jpg

In een eerste fase wordt een sporthal gerealiseerd waaraan een modulaire aanbouw kan gebeuren. “De ontwerper heeft de opdracht gekregen het bouwconcept modulair uit te werken”, aldus schepen Jos Sypré (CD&V). “Het inrichtingsplan voorziet een sporthal en parking. De bestaande uit/inkomhal kan later ook dienst doen als inkom voor de turnhal en zwembad. De binnenafmetingen van de sporthal bedragen 36 op 48 meter en is voorzien van kleedkamers, cafetaria, vergaderzalen en eveneens de kleedkamers en clublokalen horende bij de, in een latere fase aan te leggen, atletiekpiste. Ook de nodige omgevingsaanleg waaronder toegangsweg, parking en terras zitten in het huidige dossier vervat. Er zal ruimte voorzien worden voor bussen en een vijftigtal fietsen. De sporthal zelf wordt in industriestijl opgetrokken. Er is een wedstrijdtribune voorzien, maar dit ook in een latere fase. Twee polyvalente ruimtes, die als cafetaria kunnen gebruikt worden zullen genoeg mensen kunnen herbergen, zodat het comfortabel blijft om wedstrijden te volgen”, legt Jos Sypré uit.

Energie

Het ganse complex zal zo’n acht kleedkamers bevatten, waaronder ook voor personen met een handicap. “Twee kleedkamers zijn voorzien voor de scheidsrechters en groepskleedkamers voor 25 personen. Een sporthal heeft ook nood aan een grote materiaalberging en een lift voor de bovenverdieping. De cafetaria kan op termijn ook gebruikt worden voor het zwembad. De sportvloer wordt in drie delen opgevat met schuifbare wanden. Op de wedstrijdtribunes kunnen zo’n 250 personen plaats nemen en er zijn ook uitsparingen voorzien voor mensen in een rolstoel. Voor wat de duurzaamheidsaspecten betreft werd een speciaal onderzoek gedaan naar energiebesparende maatregelen en zal gebruik worden gemaakt van foto-voltaïsche cellen op het dak, die voor het gebruik van de eigen elektriciteit zal zorgen. Voor de installatie van zonneboilers is de terugverdientijd te lang, zodat we deze optie niet hebben weerhouden”, aldus Jos Sypré.

Oppositie

Danny Tant (SP.a) was niet zo gelukkig met deze goedkeuring en vroeg zich af hoe men aan de Beernemse belastingbetaler de bouw van een sporthal op 500 meter van een bestaande sporthal kan uitleggen. “We hebben een te kort aan sportinstallaties”, aldus Jos Sypré. “We huren heel duur de sportzaal van PC Sint-Amandus. De basketbalclub huurt een locatie in Brugge. Sportzaal De Zande is enkel voor sportverenigingen. Individueel kan men er niet terecht. Het is immers een gesloten instelling met beperkingen. In Den Akker is er veel vraag naar badmintonterreinen en de senioren en scholen willen er terecht”. Raadslid Rolle Debruyne (Groen!) vraagt om de zonneboilers niet af te schrijven, waarop de schepen antwoordt, dat de nodige onderzoeken werden gedaan.

10:07 Gepost door Reginald in Actualiteit, Gemeenteraad | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.